2020. január 17., 15:03

17. Kárpát Meditop Kupa Nemzetközi Női Kézilabda Torna – naszvadi csapattal

Naszvadon fél évszázados múltra tekint vissza a szervezett kézilabda. Az eredmények láttán úgy tűnik, hogy a SLÁVIA TE Naszvad többszörös országos bajnok lány és női csapatainak méltó utódai a 2001 óta Iskolai sportklub - szabadidőközpont Naszvad – Ímely keretében versenyző játékosok.

Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Iskolai sportklub - szabadidőközpont Naszvad – Ímely

Az I. ligában játszó női csapatuk jelenleg intenzíven készül a 17. Kárpát Meditop Kupa Nemzetközi Női Kézilabda Tornára, amelyet február 1-2-án a vajdasági Adán rendeznek meg.

A szervezett naszvadi kézilabda első lépései 1968-70-re tehetők, amikor a helyi magyar tannyelvű alapiskolán belül megalakult egy csapat, amely különböző iskolai, járási, kerületi bajnokságokon, úttörő bajnokságban és hasonló redszertelen versenyeken játszott. 1971 -ben létrehozták a naszvadi magyar tannyelvű alapiskola mellett működő SLÁVIA Testnevelési Egyesületet, amiből azután létrejött a SLÁVIA TE NASZVAD. A lányok, illetve nők csapatai létezésük alatt több kiemelt eredményt értek el: többszörös CSSZSZK, CSSZFK, SZK országos bajnokok - olvasható az alapiskola honlapján.

„A 2019/20-as évadban az I. ligában 4. helyen álló, ám az élbolytól csak 2-3 ponttal lemaradó felnőtt női csapattal, továbbá az I. regionális ligában az 1. helyen szereplő ifjúsági csapattal, valamint a megyei bajnokság középmezőnyében helyet foglaló idősebb diáklány csapattal, illetve a megyei bajnokság 5. helyén levő fiatalabb diáklány csapattal rendelkezünk.

Rajtuk kívül az előkészítő csoportunk az őszi idény után a 2. helyen áll, a két mini csoportunk esetében pedig még nem számítódnak az eredmények, de a tornákon való szereplésük által is fejlődhetnek. Ekképp a naszvadi kézilabdát minden korosztálybeli csapat képviseli, ímelyi játékosaink is vannak, s az utánpótlás is biztosítottnak látszik” - tájékoztatta portálunkat Miskovics György mérnök, menedzser, a női és az ifjúsági csapat edzője.

Örvendetesnek tartja, hogy

a volt hazai játékosaikból és klubvezetőikből sikerült kinevelni a jelenlegi 9 edzőjüket.

Hozzátette: még fél évig Iskolai sportklub - szabadidőközpont Naszvad – Ímely (ŠŠK CVČ Nesvady-Imeľ) néven játszanak, ám fél év múlva változtatnak a nevükön.

Azt is elmondta, hogy

ez idő tájt intenzíven készülnek a 17. Kárpát Meditop Kupa Nemzetközi Női Kézilabda Tornára, amelyet február 1-2-án a vajdasági Adán rendeznek meg.

A magyarság összetartozását erősítő verseny fővédnöke Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, védnökei pedig Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, valamint Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Fazekas Sándor volt földművelésügyi miniszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

„A tornát minden évben máshol rendezik meg, például tavaly az erdélyi Székelyudvarhelyen a 3. helyen végeztünk. Idén pedig a női csapatunk Adán a magyarországi Mohács TE-vel és az erdélyi Marosvásárhely csapatával mérkőzik majd meg, egyedüliként képviselve a Felvidéket. A csoportmérkőzések február 1-jén, a helyosztók pedig másnap zajlanak. Nagyszerű időpontban tudunk felkészülni, mivel három héttel később már bajnoki mérkőzést játszunk. Részvételünknek az is a hozadéka, hogy megismerhetjük a magyarországi, erdélyi és vajdasági játékosok stílusát, és újabb barátságokat köthetünk. Eddig tízszer, váltakozó sikerrek vettünk részt a tornán, ahol már elsők, másodikok, harmadikok és hatodikok is voltunk. A helyezésünk mindig az adott csapatunk erősségétől és attól is függ, hogy éppen milyen ellenfeleket kapunk” - tudtuk meg a továbbiakban.

A csapatokat minden évben oklevéllel és kupával jutalmazzák. Egyénileg pedig külön díjazzák majd a legjobb kapust, góllövőt, valamint a legtechnikásabb anyaországbeli és külhoni magyar játékost.

Kérdésünkre Miskovics György azt is elárulta: mivel jelenleg erős a női csapatuk, úgy Adában, mint

a február 22-én kezdődő hazai tavaszi bajnokság során is valamelyik dobogós hely megszerzését tűzték ki célul.

Ennek érdekében heti három alkalommal intenzíven edzenek, miközben más tornákon is megmérettetnek. Klubjuk tevékenységét Naszvad idén immár városként és több sportszerető szponzor is támogatja.

Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.