2020. szeptember 20., 14:59

„Számunkra a futás természetes, de másoknak csupán egy álom” - Nináért futottak idén a gútai Dögös Sprinten

A Dögös Sprint egy olyan jótékonysági sportkezdeményezés, amely az adománygyűjtésen túl közösségi motivációs értéket is képvisel. Minden évben több százan állnak a rajtvonalhoz azért, hogy ezáltal segítsék és támogassák egy rászoruló kisgyermek küzdelmét. A Felvidék legnagyobb karitatív jellegű sporteseményre szeptember 12-én került sor Gútán, a páratlan szépségű vízimalom területén. Nézzék velünk az eseményről készített összefoglalónkat!

 

Videó: szurkoló

A Dögös Sprint elnevezésű jótékonysági futóversenyt idén immár hetedik alkalommal szervezték meg Gútán. Az eredetileg május utolsó szombatjára tervezett futóversenyt idén is nagy érdeklődés övezte, ugyanis több százan álltak rajthoz.

A verseny fő célja idén is az volt, hogy a befolyt összegből hozzájáruljanak egy mozgássérült gyermek mielőbbi gyógyulásához.

Az idei kedvezményezett egy négyéves, mozgásszervi megbetegedéssel harcoló keszegfalvai kislány Blaškovič Nina volt. Édesanyja, Blaškovič Erika stábunknak elmondta, hogy Nina dongalábbal született, ám a további vizsgálatok során kiderült, hogy ennél jóval súlyosabb a helyzet, csípőficama van. A diagnózis után nehéz küzdelmes napok következtek a család életében, de soha, egyetlen pillanatra sem adták fel a reményt és mindent megtettek annak érdekében, hogy a kis Nina az állapotához mérten teljes és boldog életet élhessen.

A befolyt összeget egy újabb beavatkozásra és az utána következő rehabilitációs kezelésekre szánják, mivel ezeket sajnos a biztosító nem téríti.

Az idei versenyre a Ma7 médiacsalád Szurkoló című műsorának a stábja is kilátogatott, nézzék velünk a nagyszerű hangulatú versenyről készített összefoglalónkat.

Megosztás
Címkék