2020. április 28., 11:05

Sportolj otthon, tegyél az egészségedért a karantén idején is!

A rendszeres testmozgás mindannyiunk életében nagyon fontos, hiszen azon túl, hogy fitten tart, erősíti az immunrendszert, valamint segíti a lelki egészség megőrzését is, amely a koronavírus járvány időszakában rendkívül fontos. A vírushelyzet miatt ajánlatos otthon maradni és kerülni az edzőtermeket, viszont, ha mégsem szeretnénk teljesen lemondani a mozgás öröméről, otthon a négy fal között is tehetünk azért, hogy fittek és egészségesek maradjunk. A Kávézó vendége ezúttal  Rajcsányi Patrik személyi edző és táplálkozási tanácsadó volt, aki néhány jó tanácsot osztott meg velünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudunk fittek és egészségesek maradni ebben az időszakban is. Nézze velünk!

Videó: ma7

Rajcsányi Patrik mielőtt fitneszedzőként kezdett volna dolgozni, válogatott ökölvívó volt. Meleg szívvel gondol vissza arra az időszakra, hiszen a boksz kitartásra és fegyelemre nevelte, viszont egy idő után úgy érezte az ökölvívással nem tudja megalapozni a jövőjét.

Miután befejezte az élsportot fitneszedzőként és táplálkozási tanácsadóként kezdett dolgozni. Saját elmondása szerint az egészséges életmód legfontosabb alappillére a tudatosság. Ha tudatosan vágunk bele az edzésbe és az egészséges táplálkozásba, fittek és egészségesek leszünk és látványos eredményt érhetünk el.

Emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy ne azért kezdjünk életmódváltásba, hogy megszabaduljunk néhány felesleges kilótól, hanem azért, hogy egészségesek legyünk testileg és lelkileg egyaránt. A sportos külsőt csupán egy pozitívumként kell kezelni, sokkal fontosabb a tudat, hogy tettünk azért, hogy egészségesek és fittek legyünk.

A válsághelyzet idején a személyi edzőnek is kreatív megoldásokhoz kellett folyamodnia, hogy mindazok, akiknek fontos az egészségük és erőnlétük megőrzése, megkapják a megfelelő útmutatást.

A beszélgetésben elhangzik az is, hogyan lehet egy nehéz helyzetből előnyt kovácsolni, de étkezési és életmódtanácsokat is kaptunk.

Nézze velünk a sok fontos tanácsot tartalmazó beszélgetést!

Megosztás
Címkék