2020. december 2., 18:28

Felkészülés az Európa-bajnoki viadalra a koronavírus árnyékában - VIDEÓ

A gyorsan terjedő világjárvány a sportvilágot is tetőtől talpig felforgatta. A sportversenyek felfüggesztése, sportesemények elhalasztása, sportolók megbetegedése komoly hatással lehet a későbbi sporteredmények alakulására is. A szurkoló vendége ezúttal Medgyes Renáta, a MegySport atlétikai klub vezetője és lánya, Vodnyánszka Renáta, aki ugyan még csak 16 éves, de számos sportsikert tudhat már a háta mögött. Vendégeinkkel az atlétikai klub működéséről és sportsikereikről beszélgettünk. Nézzék velünk!

Medgyes Renáta neve sokak számára ismerősen csenghet nemcsak Dunaszerdahelyen, hanem országosan is, hiszen korosztálya legtehetségesebb atlétái közé tartozott. Aktív sportolóként többszörös szlovákiai bajnok volt magas- és távolugróként, valamint világbajnoki ezüstéremmel is büszkélkedhet magasugróként. Tizenkét évvel ezelőtt megalapította a MegySport atlétikai klubot és az aktív versenyzést befejezve már a fiatalok felkészítése tölti ki a napjait.

Az elmúlt évek során a klub atlétái már számtalan versenyen álltak rajthoz és rengeteg elismerést szereztek.A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott rendeletek azonban nagyon megnehezítették számukra a felkészülést, de megpróbáltak alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

A melegebb hónapokban még nem okozott különösebb problémát a kültéri edzés, ám a tél beköszöntével kénytelenek leszünk egyéb megoldásokat találni. Az edzést mindenképp folytatni kell, hiszen jövőre, ha a járványhelyzet javulni fog, több megmérettetés is vár ránk” – hangsúlyozta a klub vezetője.

Vodnyánszka Renáta július közepén az U18-as korosztály Európa-bajnokságán vett volna részt, ám a vírus miatt kénytelen volt erről is lemondani. Ő azonban nem bánkódik emiatt, hiszen a tervek szerint az elhalasztott versenyeket jövőre megtartják. Addig is teljes erővel készül – testileg és lelkileg – a versenyekre.

Medgyes Renáta arra a kérdésre, miszerint edzőként szigorúbb-e a saját lányával, elmondta, hogy jóval többet vár el tőle, mint a többiektől, mivel tisztában van vele, hogy mire képes. Ez azonban soha nem okozott köztük problémát, mivel Reni épp olyan maximalista, mint az édesanyja.

Megosztás
Címkék