2020. augusztus 16., 11:01

A díjlovaglás a lovassportok „királynője” - VIDEÓ

A díjlovaglást sokan a lovassportok királynőjének tartják, mivel a ló és a lovas közötti tökéletes harmóniát és összhangot mutatja be, tulajdonképpen az idomítás alfája és omegája. A verseny során a versenyzők bizonyítják bátorságukat és páratlan eleganciájukat, a ló és a lovasának képességét is próbára tévő feladatok során. A dunatőkési Czajlik Ranchon megrendezett színvonalas díjlovagló versenyre a Szurkoló stábja is kilátogatott, tartson velünk!

A ló és az ember már évezredek óta kötődik egymáshoz. A történelem során számtalanszor bebizonyosodott, hogy az ember és a ló közötti kapcsolat páratlan és nélkülözhetetlen.

Nincs is talán még egy olyan élőlény a Földön, akinek többet köszönhet az ember, mint e négylábú élőlénynek. Ez a bizalmon alapuló kapcsolat az alapja a díjlovaglásnak. A díjlovas bemutató során láthatjuk, hogy a ló teljes mértékben megbízik a lovasában, és a gyakorlott lovas legkisebb jelzésére készségesen, könnyedségét megőrizve hajtja végre a tőle megkívánt mozdulatot.

Czajlik Zsuzsanna, a verseny szervezője, stábunknak elmondta: "bár kétségkívül rengeteg szépség rejlik ebben a lovas sportágban, itt a mi környékünkön mégsem túl népszerű a lovasok körében, amely valószínűleg annak tudható be, hogy rengeteg időt, energiát és türelmet igényel."

A dunatőkési Czajlik Ranchon megrendezett Donau-Bohemia Trophy elnevezésű díjlovagló versenyre a Ma7 médiacsalád Szurkoló című műsorának a stábja is kilátogatott, nézze velünk az eseményről készített összefoglalónkat!

Megosztás
Címkék