2018. május 7., 09:47

Velük vagyok 12. játékosként

Jól megy mostanság a szőgyéni diákcsapatnak. A folyó bajnokságban az élen állnak és remélik, sikerül is megtartaniuk az 1. helyet a bajnokság végéig.

bokorklara-diakcsapat.jpg

A fiúk szeretik edzőjüket, Bósa Zsolt tanító bácsit. Talán ezért is járnak rendszeresen és lelkiismeretesen a heti két edzésre. Ha nem hagynak ki edzést, akkor a szombati mérkőzéseken mindig felkészülten állhatnak pályára.

„Dinamika, gyorsaság, bátorság – ezekkel kell rendelkeznie egy focistának! – hangsúlyozza gyakran az edző.

Szombati mérkőzésüket a szőgyéni diákok  Bart csapata ellen játszották. A 3 : 0 győzelmet pontosan a gyorsaságuknak, dinamikájuknak és bátor taktikájuknak köszönhették.  Meg a jó csapatszellemnek, amit az edző következetesen építget.

„A negyedik osztályosoktól a nyolcadikosokig vannak játékosaink, nem csak helyből, de a környékbeli településekről is, összesen 22-en. Őket kell csapattá formálni, ami nem könnyű feladat, de ösztönzöm őket arra, egymásért kell harcolniuk, mindenkinek teljesen bele kell magát tenni a játékba, csak együtt sikerülhet. Én is velük vagyok a pályán 12. játékosként, ezért is ment el a hangom a mérkőzés végére” – sorolja az edző.

Ebben a szezonban egy döntetlen és egy vesztes meccse volt a szőgyéni diákcsapatnak, a többit mind megnyerték. Pirtyák Bálint a bajnokság gólkirálya, magasan vezeti a góllövő listát. Büszke is rájuk Kunyik Tamás a Szőgyéni Sportegyesület elnöke, aki így nyilatkozott:

„Diákcsapatunk az előkelő első helyről folytatja a bajnokságot. Cél, a bajnoki cím megszerzése. Rendkívül fontos, hogy egy településen működjön diákcsapat. Egyrészt azért, hogy sportolhasson, mozoghasson a gyerek, másrészt azért, hogy ki tudjuk nevelni azokat a focistákat, akik majd felnőtt csapatunk alapját képezik. Az utánpótlás kulcsfontosságú a labdarúgásban, ha ez nem működne, akkor értelmetlen lenne fenntartani felnőtt csapatunkat.”

Hajrá, szőgyéni diákok!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.