2018. március 29., 11:11

A dunaszerdahelyi alapiskolások az országos döntőbe jutottak

Március 27-én Dunaszerdahelyen rendezték meg az alapiskolás futsal csapatok (U-16 a korosztály) kerületi döntőjét. A járás bajnoka a Szabó Gyula Alapiskola futsal csapata fantasztikus játékkal, hozzáállással végig sportszerűen futballozva megnyerte a kerületi döntőt.

Szabó Gyula Alapiskola futsal
Fotó: Az iskola felvétele

A nagyszombati kerület hat járási bajnoka jött el a Csallóköz szívébe, sajnos a nagyszombati járási bajnok nem tudott részt venni a döntőn. A hat csapatot két hármas csoportba sorsolták. A későbbi győztes Szabó Gyula csapata Szenicével és a szakolcai járás győztesével Egbell (Gbely) csapatával kerültek egy csoportba.

A csoport első meccsén a tavalyi országos bajnok Szenice csapatával került össze a dunaszerdahelyi alakulat.  A fiúk 0-1-ről fordítva Pálmay Laci (Dió) és Renczés Zoli találataival megfordították a mérkőzést. A második csoportmeccsen a kezdeti döccenők után fölényes 5-0-s győzelmet arattak a Szabó Gyulások. A mérkőzés második félidejében a csapat legfiatalabb tagja, a 13 éves Gyurkovics Gergely, a kezdő kapus Ferdics Ábris méltó helyetteseként óriási bravúrokat mutatott be a kapuban.

A Szabó Gyulások csoport elsőként jutottak a kerületi döntőbe, ahol Szered csapatával kerültek össze. A remek iramú mérkőzésen Szolgay Máté góljával vezettek a szerdahelyiek, majd két védelmi megingás után fordított az ellenfél. Óriási nyomást helyeztek a Szabó Gyulások ezután az ellenfélre és sikerült is egyenlíteniük, ismét Szolgay Máté volt eredményes. A hátralévő percekben számtalan ziccert puskázott el a későbbi győztes, így jöhettek a tizenegyesek. Három-három büntetőt lőttek a csapatok, Ferdics Ábris kettőt is megfogott – győzött a Szabó Gyula. Kerületi bajnokként részt vehet a zsolnai országos döntőben.

Csoportmérkőzések:

Szabó Gyula Ai. – Szered: 2-1 (Pálmay, Renczés)

Szabó Gyula Ai. – Egbell (Gbely): 5-0 (Szolgay, Egri, Pálmay, Renczés 2)

Döntő: Szabó Gyula Ai. – Szered: 2-2, büntetőkkel: 2-1 (Szolgay 2)

A Szabó Gyula Alapiskola csapata: Egri Pál (csapatkapitány), Szolgay Máté, Vidovič Norbert, Szabó Vidor, Ferdics Ábris, Pálmay László, Farkas Bertalan. Fehér Bálint, Renczés Zoltán, Gyurkovics Gergely. Edzők: Bugár Ákos, Pomichal Richárd.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.