2022. április 20., 11:45

Wimbledon: Nem engedik indulni az orosz játékosokat

Sajtóhírek szerint az idei wimbledoni teniszbajnokság szervezői nem engedik indulni a tornán az orosz játékosokat.

Wimbledon
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A Sportico című sportgazdasági honlap kedden azt írta,

a lépésre Oroszország Ukrajna ellen folytatott háborúja miatt kerül sor.

A füves pályás Grand Slam-verseny házigazdája, az All England Lawn Tennis Club (AELTC) korábban közölte, hogy tárgyalásokat folytat az orosz és fehérorosz játékosok indulásáról a brit kormánnyal. Az ezzel kapcsolatos döntés bejelentését május közepére ígérték,

a tornára június 27. és július 10. között kerül majd sor.

Az AELTC egyelőre nem reagált a mostani sajtóhírre.

Ha a kitiltás valóban életbe lép, akkor olyan teniszezők hiányoznak majd a mezőnyből, mint a világranglistán második Danyiil Medvegyev vagy nyolcadik Andrej Rubljov, illetve a nőknél Anasztaszija Pavljucsenkova (15.).

A Sportico kiemelte:

az egyelőre nem világos, hogy a fehérorosz játékosokat is érinti-e a kitiltás. Fehéroroszország támogatja az orosz inváziót.

A háború kitörése után a sportág nemzetközi szervezetei eltiltották az orosz és fehérorosz válogatottakat a nemzetközi versenysorozatoktól, a játékosok azonban egyénileg részt vehetnek a tornákon, igaz, országuk zászlaját nem használhatják.

Nigel Huddleston brit sportminiszter márciusban úgy fogalmazott: nem örülne, ha "egy orosz sportoló az orosz zászlót lengetné", miután nyert Wimbledonban.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.