2022. február 8., 11:51

Vulgárisan szidalmazta kollégáját a népszerű riporter

Egy nap alatt 300 ezres nézettségre tett szert az a felvétel, amelyen Marcel Merčiak, a közszolgálati televízió sportriportere szidalmazza kollégáit.

Merčiak kiküldött tudósítóként tájékoztat a pekingi téli olimpiáról
Merčiak kiküldött tudósítóként tájékoztat a pekingi téli olimpiáról
Fotó: Képarchívum

Merčiak kiküldött tudósítóként tájékoztat a pekingi téli olimpiáról. A markáns szóváltásra az adott okot, hogy a síugrás időpontját 12-ről 13 órára módosították. Míg Merčiak 12 órai versenykezdetről tájékoztatott, a képernyőn már látható volt az egy órára módosított időpont. Merčiak nehezményezi, hogy erre nem figyelmeztették, kellemetlen helyzetbe hozva őt a nézők előtt.

A mintegy kétperces telefonbeszélgetés során a p betűvel kezdődő szó kilenc, míg a k betűvel kezdődő szó hat alkalommal hangzott el. A vonal másik végén levő Braňo nevű munkatárs, egyes sajtóértesülések szerint Branislav Ramcsay adásrendező is megcifrázza, jelezvén, hogy ő sem ama bizonyos testrészét veri a stúdióban.

A köztévé szóvivője a Šport24.sk portál megkeresésére elmondta, hogy a beszélgetés nem került adásba, a munkatársak magánjellegű kommunikációjáról van szó, azt azonban sajnálják, hogy a nagy lendülettel végzett, embert próbáló szerkesztőségi munka konfliktusba torkollott, és a felvétel kikerült. Andrea Pivarčiová hozzátette, ezzel nemcsak a kollégáknak, hanem az intézménynek is ártottak. 

Az ügyben Merčiak is megszólalt. "Az egész szituáció emberileg bánt, az érzelmek nyomása alatt nem a megfelelő módon reagáltam. Most azonban a munkára kell koncentrálnom. A kiélezett helyzetekben problémák is keletkeznek" – írta. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.