2019. december 20., 08:21

Vlhová lett az év sportolója, az MMA-s Végh Attilát is díjazták

A Szlovák Sportújságírók Klubjának tagjai Petra Vlhovát választották meg a 2019-es év legjobb sportolójának. A díjátadóra immár 26. alkalommal került sor, ezúttal is Pozsonyban, a Szlovák Nemzeti Színházban hirdették ki az év legjobbjait egy ünnepélyes gálaest keretein belül.

Petra Vlhová
Fotó: TASR

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezték a Szlovák Sportújságírók Klubjának év végi Év Sportolója Gáláját. A szavazáson 91 újságíró adta le szavazatait 38 egyéni sportolóra és 12 csapatra.

Az idei voksoláson a remek évet záró női alpesi síző Petra Vlhová lett a befutó, aki a címvédő Anastasia Kuzmina sílövőt taszította le a trónról. A dobogó legalsó fokára a kerékpársport kiemelkedő alakja, Peter Sagan állhatott fel.

Vlhová idén első szlovák versenyzőként világbajnoki címet szerzett óriás műlesiklásban a svédországi Aréban.

A sílövő Kuzminán kívül (3 győzelem) eddig csak Martikánt (4 győzelem) és Moravcovát (6 győzelem) választották meg többször az év sportolójának.

A sportújságírok szavazatai alapján a csapatok versenyét a 3xC1-es vízi szlalomos trió (Martikán, Slafkovský, Mirgorodský/Beňuš) nyerte megelőzve a szlovák jéglabda válogatottat, valamint a felvidéki magyar versenyzőkből is álló kajaknégyest (Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka, Adam Botek).

A nézők szavazatai alapján az olimpiai sportágakat tekintve szintén Petra Vlhová lett a befutó, míg a nem olimpiai sportágban a kevert harcművészetek (MMA) felvidéki képviselője, Végh Attila lett a befutó.

Az 2019-es év sportolója:
1. Petra Vlhová (alpesi sí) 883 pont
2. Anastasia Kuzmina (sílövés) 790 pont
3. Peter Sagan (kerékpár) 682 pont
4. Jan Volko (atlétika) 460 pont
5. Zdeno Chára (jégkorong) 439 pont
6. Filip Polášek (tenisz) 333 pont
A 2019-es év csapata:
1. 3xC1-es vízi szlalomos trió (Michal Martikán, Alexander Slafkovský, Matej Beňuš) 159 pont
2. Szlovák jéglabda válogatott 109 pont
3. Kajaknégyes 96 pont (Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka, Adam Botek)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.