2023. június 4., 18:18

Vívó-vk: Kilencedik a női tőrcsapat Tbilisziben

A kilencedik helyen végzett a magyar csapat a női tőrözők georgiai világkupa-versenyén, Tbilisziben.

vívás
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pixabay.com

A Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású együttes a 32-ből mérkőzés nélkül jutott tovább, mert a svédek - a viadal eredményközlője szerint - nem álltak ki ellene, majd 16 között 45-42-re kapott ki a kanadaiaktól úgy, hogy sokáig vezetett, de az utolsó két asszó nem sikerült.

A következő mérkőzést a szingapúriak nem fejezték be a magyarok ellen, azután következett egy sima, 45-32-es győzelem a hongkongiakkal szemben.

A kilencedik helyért a németekkel vívott a magyar válogatott és végül 45-41-re nyert.
A vasárnapi versenyben 22 csapat indult.

A szombaton zárult egyéni küzdelmekben négy magyar - Pásztor, Lupkovics, Mohamed Aida és Pöltz Anna - szerepelt a főtáblán, de mindannyian vereséget szenvedtek a legjobb 64 között.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából a csapatversenyek a fontosabbak, mert ha egy válogatott kvótát szerez, akkor egyéniben is garantált három vívó párizsi indulása.

A magyar tőrözők ugyanakkor nincsenek könnyű helyzetben, a georgiai világkupát ugyanis a világranglista 12. helyéről kezdték.

Ez volt az utolsó vk-viadal a júniusi egyéni Európa-bajnokság, illetve az Európa Játékok keretében sorra kerülő csapat Eb, valamint a júliusi világbajnokság előtt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.