2021. január 14., 08:48

Virtual Challenge X – indul a „futós kihívás”

A teljesíteni akaró kalandvágyó futókat vagy sportolni vágyókat hívja virtuális kihívásra a tallósi RBC futóegyesület. A kitartóak tíz hét alatt felkészülhetnek akár a félmaratoni táv lefutására is. A futók kezdő, haladó és master kategóriában jelentkezhetnek a kalandra.

Tíz héten át tartó kihívást hirdet virtuális térben a tallósi RBC futóklub. A kaland lényege egy előre megadott heti kilométerszám teljesítése a futás sportágban.

Mindenki saját maga dönti el, hogy a kezdő, haladó vagy master szintnek lendül-e neki a kihívásnak.

A kezdőknél az első héten négy kilométer táv teljesítése a cél, ami a tizedik hétre 20 kilométerre emelkedik. Haladóknál 14 kilométer az első heti szint, a tizedik héten ez eléri a 30 kilométert. A master csoport 24 kilométerrel kezd az első héten, ami a végén 40 kilométerre emelkedik. Az egy hétre tervezett kilométereket egyben, vagy akár több napra elosztva is le lehet futni, kinek hogy esik jól – közlik a szervezők a felhívásban.

A cél, hogy a tizedik hétre megadott kilométerekből a kezdő csoport minimum 10 kilométert, a haladó 15 kilométert és a master 21,1 kilométert egyben teljesítsen.

Minden hét végén egy képpel lehet igazolni, hogy teljesítve lett az arra a hétre előírt kilométerszám. Akik teljesítik az egész tíz hetes kihívást egy éremmel gazdagodnak. Az RBC csapat kihívása január 18-án veszi kezdetét. A kilométerek teljesítését fotókkal lehet igazolni, amelyeket minden hét vasárnapján kell elküldeni az RBC Tallós csoportnak, vagy Szarka Áginak, a csapat vezetőjének.

virtual challange Tallós

„Az elmúlt évben mi is megtanultuk, hogy nem elég egy A terv, hanem kell B és C terv is” – nyilatkozta portálunknak a csoport sportos vezetője. Ági hozzátette, miután a tavalyi évben elmaradtak a jól bevált sportrendezvények, mint például a tizenkét órás tallósi Park Run, kénytelenek voltak elkezdeni a virtuális versenyvilágban gondolkodni. Így jutott eszébe ez a virtuális tíz hetes kihívás.

A téli időszakban, hajlamosak vagyunk eltunyulni, úgy gondoltam, hogy egy 10 hetes program keretén belül fokozatosan visszaállhat mindenki, vagy éppen belekezdhet egy sportosabb tavaszba.

Az egyéni sportolás szerencsére engedélyezett, így egy kis futás a természetben ideális kikapcsolódás lehet mindenkinek” – magyarázza Ági -  A kihívást során azokra is gondoltunk, akik csak most kezdenénk futni, de eddig nem volt meg a kellő motiváció. Talán ez a hetekre lebontott program és a 10. hét után megszerzett érem, megadja nekik is a kezdő löketet.

A csapat vezetője szerint fontos, hogy futás előtt végezzünk egy kis bemelegítést, az izmoknak is szükségük van egy kis szétmozgatásra.

A hó és a kissé hűvös levegő ne ijesszen meg senkit, bemelegítés után már fel sem fog tűnni, hogy kicsit hűvösebb van. „Fontos, hogy ne öltözzünk túl ebben az időben sem, mert tíz perc futás után melegünk lesz. De azért fontos, hogy kellően melegen tartsuk az izmainkat és ízületeinket, hogy csökkentsük a sérülések kockázatát vagy az esetleges gyulladásokat. Öltözzünk úgy, hogy indulás előtt kicsit fázzunk, egy technikai felső, vastagabb hosszú-ujjú, és egy szélkabát megteszi, valamint egy vastagabb fűtőnadrág, sál, sapka és kesztyű ” – ad szakértői tanácsokat a régóta sportoló, aktív versenyfutó Ági.

Az RBC Tallós a mátyusföldi futóklubok közül egy kisebb szerveződés, jelenleg 13 aktív tagja van, akik a futás és a kerékpározás sportágban jeleskednek. Évi fő programpontjaik közül a legkiemelkedőbb a 12 órás tallósi park futás - a 12h Park Run, ez mellett kerékpártúrákat is szerveznek, valamint aktív környezetvédőként is tevékenykednek. Évente szerveznek szemétszedést Tallóson és a falu közvetlen környezetében.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.