2022. július 23., 14:47

Újraélesztettek egy úszót a Balaton-átúszáson

Újraélesztettek egy 51 éves férfit a szombati Balaton-átúszáson, miután rosszul lett - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) az MTI-vel.

Balaton-átúszás
Fotó: MTI/Varga György

Azt írták, hogy

a férfi mintegy 500 méternyi úszás után kimászott az úszófolyosót biztosító egyik vitorlásra, mert rosszul érezte magát. Ezután elvesztette az eszméletét.

A vitorláson tartózkodó család egyik tagja stabil oldalfekvésbe tette, miközben jelezték az épp ott haladó mentőhajónak, hogy baj van.

A hajó vezetője azonnal riasztotta az északi parthoz tartozó versenyhelyszínen szolgáló sürgősségi mentőhajót, amely gyorsan odaért, de addigra a férfinak már sem keringése, sem pulzusa nem volt.

A defibrillátor által leadott első sokk sikeres volt, ezután az úszót a vitorlásról a sürgősségi mentőhajóra emelték, majd a parton átadták az Országos Mentőszolgálatnak. A férfit stabil állapotban szállították kórházba - közölték.

A 40. Balaton-átúszás rajtja szokásosan Révfülöpön van, a cél Balatonboglár. A szervezőbizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a 12 ezer fős létszámlimit betelt.

Balaton-átúszás
Fotó:  MTI/Varga György
Balaton-átúszás
Fotó:  MTI/Varga György

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.