2020. szeptember 11., 09:21

Új magyar sportcsatorna indul szombaton

Szeptember 12-től a Duna Word tévécsatorna minden szombaton és vasárnap 14 és 22 óra között átalakul a közmédia új sportcsatornájává M4 Sport+ néven - áll a magyar közmédia portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Fotó: MTVA/mediaklikk.hu

Nem kell tehát semmit se átprogramozni a tévékészülékünkön, csupán a meglévő Duna Word-öt kell a távirányítóval megkeresni, és jöhetnek a hétvégén az izgalmasnál izgalmasabb élő sportközvetítések.

Az MTVA sajtóosztályának tájékoztatása szerint a „plusz csatorna indulásával a magyar labdarúgás szerelmesei egész hétvégén, pénteken (M4 Sport), szombaton és vasárnap is követhetik az NB 1 minden mérkőzését (péntekenként egy, szombatonként három, vasárnaponként pedig két mérkőzést közvetítenek élőben), valamint az NB II legjavából az eddiginél is több közvetítés kerül műsorra.”

A labdarúgás szerelmeseinek tehát bővül, sőt teljessé válik a kínálat a magyarországi bajnoki meccsekből, amire szükség is van, hiszen a járványügyi intézkedések miatt a stadionokba csak korlátozott számú nézősereg látogathat ki.

De nem csupán a hazai labdarúgás kerül teljes egészében a két közszolgálati sportcsatorna jóvoltából a képernyőinkre, hanem más sikersportágak is, mint például a kézilabda, vizes sportok, jégkorong stb. A közlemény kiemeli, hogy a hazai látványsportok bajnoki és kupaküzdelmei mellett 2021-ben a két sportcsatornán, az M4 Sporton és az M4 Sport+ csatornán lesz követhető a jövő évi labdarúgó EB, a nyári olimpia, a két felnőtt kézilabda-világbajnokság és a magyarországi rendezésű vizes Európa-bajnokság is. Természetesen amennyiben a koronavírus-járvány engedi és megrendezésre kerülnek!

Viszont a felvidéki magyarok egyelőre csak reménykedni mernek abban, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mérkőzéseit is ez a két sportcsatorna fogja közvetíteni, és követhetők is lesznek.

Különösen abban az esetben, ha magyar csapatok is érdekeltek lesznek a csoportküzdelmekben. Ugyanis az elmúlt évben a Fradi csoportmeccseit az EL-ben nem láthattuk élőben, mert csak a magyar Sport 1 közvetítette, amely a szlovákiai műsorszórók kínálatában nincs benne. A nyári, egyfordulós BL- meccsek pedig a közvetítési jogok miatt voltak blokkolva, hiába közvetítette a mérkőzéseket a M4 Sport, a hátáron túlról nem voltak követhetők.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.