2022. május 11., 17:02

Tour de Hongrie: A sprinterek győzelemért, a magyarok szökésért száll harcba

A legjobb sprinterek számára egyértelműen a szakaszgyőzelem a cél a 43. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitószakaszán, míg a magyar indulók többsége a szökésbe szeretne bekerülni.

kerékpár
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A tavalyi Vuelta a Espana pontversenyének győztese, az ötszörös Vuelta-szakaszgyőztes holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team) a közmédiának kiemelte, jó formában érkezett Magyarországra, hogy felkészüljön az idény második felére.

Négy sprintszakasz várható, így akár több szakaszgyőzelmet is be lehet gyűjteni, ugyanakkor napról napra haladok előre

- fogalmazott Jakobsen.

A három legnagyobb körversenyről összesen kilenc részsikerrel rendelkező, a 2018-as Giro pontversenyének győztese, Elia Viviani az M4 Sport kérdésére elárulta: jó hangulatban készültek az Ineos Grenadiersnél, mivel a Giro d'Italián,

amelynek első három etapját Magyarországon rendezték, az összetettért küzdenek, míg a magyar körversenyen a sprintlehetőségek kecsegtetőek számukra.

Egyértelműen szakaszgyőzelemért jöttünk

- szögezte le, hozzáfűzve, hogy ebben Jakobsen és Dylan Groenewegen lesznek a nagy ellenfelei, akik kiváló felvezetősorral érkeztek. Megjegyezte:

bízik benne, hogy a Giro remek hangulata kihat a Tour de Hongrie-ra is, ők pedig nagyszerű kerékpáros élménnyel viszonozzák ezt majd a szurkolóknak.

A négy Tour de France-etapon első Dylan Groenewegen (BikeExchange-Jayco) végig mosolyogva azt mondta, kéthetes spanyolországi felkészülése után ez egy újabb fontos állomás az idényben, jó formájának köszönhetően pedig bízik a szakaszsikerben.

Dina Márton nagyon jó hangulatban és nem rossz formában várta a rajtot, az EOLO-Kometa 2019-ben összetettben második hazai bringása ugyanakkor nem az összetettért fog harcolni, szeretne viszont szökésbe kerülni és segíteni a csapatát.

A Csákvárról Székesfehérvárra tartó szerdai nyitóetapról úgy fogalmazott:

az etyeki emelkedő háromszori megmászására ellenére egyértelműen mezőnyhajrával kalkulál.

Kusztor Péter hangsúlyozta: a verseny évről évre nagyobb, ők pedig a Novo Nordiskkel szívesen térnek vissza. A korábbi kétszeres magyar bajnok versenyző szerint eddig jól sikerült az idényük, ő az utolsó szakaszon kaphat szerepet, ha jók lesznek a lábai.

A 2019-es ob-n aranyérmes Szarka Gergely (Giotti Victoria-Savini Due) rövid pihenő után kezdi meg a magyar körversenyt, amelyben a szökéseket célozza meg. Hasonló célokkal vág neki a Tour de Hongrie-nak a legutóbbi két magyar bajnokság aranyérmese, Filutás Viktor (Adria Mobil), aki a szökések mellett a sprintekben igyekszik majd bizonyítani a World Tour-csapatok között.

Szerinte sokat tanulhatnak a világelit együtteseitől.

A magyar válogatott Karl Ádám az MTI-nek hangsúlyozta, nagy motiváció számára ilyen riválisok ellen versenyezni.

Gyorsnak érzem magam, kíváncsi vagyok, mit tudok elérni ebben az erős mezőnyben

- mondta a sprintbefutókra hangolódó Karl.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.