2021. május 30., 11:48

Több mint 200 íjász részvételével zajlott a Szlovák Kupa Íjászverseny harmadik fordulója

A Ragyolc melletti Abroncsoson szervezték meg a Szlovák Kupa Íjászverseny harmadik fordulóját, ami a Szlovák Íjász Szövetség legmagasabb szintű versenysorozata. Összesen kilenc kategóriában mintegy 210 versenyző nevezett. A Füleki Farkasok polgári társulás első ízben kapta meg a szervezés jogát.

íjászverseny
Fotó: Szvorák Emese

A versenyeket a természetben, változatos terepviszonyok között rendezik. A 3D versenyforma rendkívül népszerű, a szabályok szerint korosztályokra, nemekre és íjkategóriákra van osztva. Egy átlagos megmérettetés 3-4 óráig tart, és fokozott koncentrációt igényel.

A szervezők igyekeztek minden higiéniai előírásnak megfelelni, s közben izgalmas és színvonalas pályát felállítani a versenyzőknek. Albert István, főszervező, a Füleki Farkasok polgári társulás elnöke elmondta:

a versenysorozat nyolc fordulóból áll, és csak a legnagyobb kluboknak engedélyezik a szervezést.
Íjászverseny
Fotó:  Szvorák Emese
A pálya durván 2,4 km hosszú, amelyen 30 taktikus cél van felállítva. Van benne mindenféle pozíció, tehát lefelé és felfelé is lőnek a versenyzők. Igyekeztünk a maximumot nyújtani, és kicsit bemutatni a környéket, mert szerintem ez is fontos

- nyilatkozta.

Id. Lévay Tibor, a verseny főbírója helyettesét verseny közben kérdeztük. Elmondta, hogy a megmérettetés előtti napon bejárta a terepet, és ellenőrizte a pálya biztonságát, technikai felállítását.

Közepestől nehezebb, nagyon jó pálya lett kialakítva. Vannak nagyon becsapós és ajándék célok is. De ez benne a szép, hogy imitáljuk az eredeti vadászatot

- mondta. 

Íjászverseny
Fotó:  Szvorák Emese

A vendéglátó Füleki Farkasok színeiben tizenketten neveztek. Tóth László az eddigi fordulók során első és második helyezést ért el. Most is igyekezett a legjobb formáját nyújtani.

Mindenhol más a kihívás. Valahol nincsenek ilyen lehetőségek, mint nálunk, hogy hegyes-dombos a terep, ott lapos területen folyik a verseny. Általában az a könnyebbik. Mert, ahol emelkedők vannak, ott elég nehéz bemérni a távolságot, és a verseny is fárasztóbb

- tudatta.

Íjászverseny
Fotó:  Szvorák Emese
Ahhoz képest, hogy az év elején járunk, én úgy gondolom, hogy tűrhető a teljesítményem. Bár a lányok azért elég erősek a csoportomban, úgyhogy fel kell kötnöm a nadrágomat

- árulta el Racskóné Ribárszki Orsolya, aki a rimaszombati Bástya Íjászklub színeiben versenyzett.

A Füleki Farkasok tagjai a különböző kategóriákban a következő eredményekkel zárták a fordulót: 
Tóth László, Antal Laura, Surányi Szabolcs és Albert István a dobogó legfelső fokán végeztek.
Kovács Kinga és Nagy Róbert második helyet,
Surányi Tibor, Čavnická Viktória, Fehér Katalin és Nagy Tibor pedig harmadik helyet nyertek el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.