2022. október 21., 12:46

Tíz érdeklődővel tárgyal a NOB a 2036-os olimpia megrendezéséről - Magyarország is a listán

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tíz érdeklődővel tárgyal a 2036-os nyári játékok rendezéséről.

Olimpia
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

"Jelenleg tíz érdeklődő nemzeti olimpiai bizottsággal és régióval dolgozunk együtt négy kontinensről" - mondta Christophe de Kepper, a NOB főigazgatója Szöulban, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének ülésén, a jelentkezőket ugyanakkor nem nevezte meg. A sportvezető hozzátette, hogy a tíz jelentkező nagyon különböző stádiumban van, és más-más tempóban fejleszti pályázatát.

De Kepper nem nevezett meg egyetlen várost vagy országot sem, ugyanakkor az insidethegames.biz szerdán arról írt egy esetleges dél-koreai pályázat kapcsán, hogy a 2036-os játékokkal kapcsolatban eddig

Németország, Egyiptom, Mexikó, India, Nagy-Britannia, Katar, Spanyolország, Oroszország, Törökország és Magyarország jelezte érdeklődését.   

Ez lesz a második alkalom, hogy a rendezési jogot új rendszer szerint ítélik oda, ennek során a NOB illetékes bizottsága célzott párbeszédet folytat a kiválasztott országokkal. Elsőként ebben a szisztémában Brisbane kapta meg a 2032-es nyári játékok rendezését.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.