2024. március 25., 18:36

Szilágyi Áron sérülése miatt egyelőre nem léphet a pástra

A hétfői orvosi vizsgálat alapján Szilágyi Áron combsérülése nem tűnik súlyosnak, de pontosabb diagnózis szerdán várható - mondta az MTI érdeklődésére Decsi András, a férfi kard szakág vezetőedzője.

Szilágyi Áron
Fotó: MTI
Áron reggel a Sportkórházban kezdte a napot, ahol ultrahanggal megnézték a vasárnap esti mérkőzésen megsérült jobb combját. Kiderült, hogy vérömleny keletkezett a combjában, ami miatt pontosan nem lehet látni a bajt, meg kell várni, hogy visszahúzódjon az ömleny. Szerdán újból megvizsgálják a sérülést, addig Áronnak pihennie kell és gyógytornáztatni a lábát

- szolgált részletekkel a vezetőedző, aki egyben a háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes vívó trénere is.

Szilágyi Áron a budapesti Zarándi Csaba kard csapat világkupán sérült meg. A németek elleni bronzmérkőzésen ő kezdett, 3-1-re vezetett, de meghúzódott a combizma, leült az emelt pást szélére, pár percig ápolták, majd jelezte, hogy csere lesz.

Az ütközet után azt mondta: izomhúzódásról van szó, már a bemelegítésnél sem volt rendben a combhajlítója, majd egy rossz mozdulatnál meghúzódott és nem akart kockáztatni egy komolyabb sérülést.

Bízom benne, hogy nincs nagy baj és egyhetes kezeléssel rendbe jön a combom

- tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.