2022. január 25., 19:31

Pozitív lett egy magyar olimpikon koronavírus-tesztje a pekingi játékok előtt

Pozitív lett a pekingi olimpiára készülő Varnyú Alex rövidpályás gyorskorcsolyázó kedd reggeli koronavírustesztje. Remények szerint a férfi váltóra nevezett versenyző később utazhat majd a kínai fővárosba.

Varnyú Alex
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Varnyú Alex (balra) és Krueger John-Henry a férfi 5000 méteres váltóverseny negyeddöntőjében a rövid pályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén a Főnix Arénában 2021. november 19-én.

Az hétfőn derült ki, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang is pozitív Covid-tesztet adott. A magyar szövetség keddi közleménye szerint Varnyú - akárcsak Liu Shaoang - tünetmentes, terhelhető, és állandó felügyelet mellett készül tovább az olimpiára. Az indulásukhoz öt egymást követő napon produkált negatív teszteredményre van szükség.

A szakmai és orvosi stáb folyamatosan monitorozza az összes csapattag egészségi állapotát és minden lehetőségre felkészült az optimális összetételű válogatott pekingi indulására.

Szerda reggel a két érintett versenyző kivételével a short track-delegáció elutazik a kínai fővárosba.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.