2024. szeptember 3., 13:33

Paralimpia 2024 - Döntős az úszó Hotz Csenge és a sportlövő Rescsik Csaba

Az úszó Hotz Csenge bejutott az esti döntőbe az S10-es kategória 100 méteres pillangó számában a párizsi paralimpián. Délután a fináléban lőhet a sportlövő Rescsik Csaba is.

Rescsik Csaba paralimpia lövészet
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Pécsi Vörös Meteor Sportkör mindössze 16 éves, paralimpiai újonc versenyzője, Hotz a délelőtti előfutamában a negyedik helyen ért célba 1:08.99 perccel, összesítésben pedig hatodikként került a legjobb nyolc közé.

Ugyanez nem sikerült Konkoly Zsófiának, aki a magyar küldöttség eddigi egyetlen aranyérmét szerezte még csütörtökön, 400 gyorson. Az S9-es kategóriában érdekelt, ugyancsak pécsi úszó ezúttal 100 háton ugrott medencébe, s 1:13.97 perc alatt teljesítette a távot, amivel éppen csak kiszorult a finélából és a kilencedik helyen zárt.

A légpuskában hetedik Rescsik Csaba (SH1) kedden az R7 50 méteres, három testhelyzetű számban érdekelt a chateauroux-i lőtéren. Az alapversenyben a 17 fős mezőnyben a hatodik helyet szerezte meg 1159 körrel, így ott lehet a 13.45 órakor kezdődő döntőben.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.