2019. november 18., 16:50

Önvédelmi gyorstalpaló a Krav Maga élő legendájával - VIDEÓ

Az életünk során előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerülünk, amikor csak magunkra számíthatunk. Nem mindegy, hogy hogyan reagálunk, ha valaki megtámad minket és védtelennek érezzük magunkat. A dunaszerdahelyi Kobukrav Klub az ilyen kiszolgáltatott helyzetekre készíthet fel minket, hiszen többek között az aktív védekezésre és a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. A klub elhívta a Krav Maga izraeli nagymesterét, hogy a leghivatottabb mutassa be a leghatékonyabb önvédelmi módszereket. A képzésen a ma7 stábja is forgatott. Nézze velünk az ott készült összeállítást!

Szinte naponta hallunk vagy olvasunk olyan esetekről, hogy egy nőt, gyermeket vagy egy férfit megtámadtak fényes nappal az utcán és rossz véget ért a történet. Az önvédelmi oktatáson nemcsak azt tanulhatjuk meg, miként védjük meg magunkat, hanem erőnlétre is szert teszünk, miközben magabiztossá válunk. Ezeket a tulajdonságainkat pedig az életünk más területein is hasznosíthatjuk majd.

Sokan talán szkeptikusak az önvédelmi oktatással szemben, mert úgy gondolják, hogy támadás esetén csupán a testi erőfölény számít. A dunaszerdahelyi Kobukrav Klub alapítója Sklut Tibor rácáfol erre az állításra, hiszen saját elmondása szerint az önvédelmi gyakorlatok bárki számára rövid idő alatt elsajátíthatóak és erősebb támadóval szemben is hatékonyan alkalmazhatóak.

 A Kobukrav Klub meghívására a Krav Maga élő legendája, Amnon Maor izraeli önvédelmi mester tartott edzéseket a dunaszerdahelyi és a környékbeli iskolákban, hogy mutasson pár önvédelmi gyakorlatot a gyerekeknek. A Vámbéry Ármin Alapiskolában tartott edzésre a Ma7 stábja is ellátogatott, sőt interjút is készített az önvédelmi szakértőkkel. Nézze velünk az eseményen forgatott összefoglalónkat!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.