2021. december 28., 17:44

Olimpia 2036 - Oroszország a megfelelő házigazda várost keresi

Oroszország megerősítette, hogy pályázni kíván a 2036-os nyári olimpia rendezési jogára, s jelenleg keresi a megfelelő házigazda várost.

misa mackó

"Jelentkeznünk kell 2036-ra, s az országnak egy esélyes kandidálót kell kiválasztania" - mondta kedden Dmitrij Csernisenko miniszterelnök-helyettes.

A pályázó várost az Orosz Olimpiai Bizottság és a sportminisztérium jelöli majd ki, korábban Szentpétervár és Kazany neve merült fel.

Oroszország 1980-ban nyári (Moszkva), 2014-ben pedig téli (Szocsi) ötkarikás játékoknak adott otthont. Az ország jelenleg nem rendezhet nagy sporteseményeket, sportolói pedig nem indulhatnak orosz zászló alatt a versenyeken, így a februári, pekingi téli olimpián sem, mert államilag irányított dopping miatt eltiltását tölti.

A következő nyári olimpiát Párizs rendezi 2024-ben, négy évvel később Los Angeles, 2032-ben pedig Brisbane lesz a házigazda.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.