2022. március 4., 11:53

Nem rendezi meg a jövő évi Téli Világjátékokat a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség

A Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség (SOI) bejelentette, hogy nem rendezi meg a jövő évi Téli Világjátékokat, amelynek az oroszországi Kazany adott volna otthont januárban.

Speciális Olimpia
Fotó: Special Olympics Hungary facebook

A SOI közleménye szerint az orosz-ukrán háborús konfliktus egyre erőteljesebb hatással van a sportvilágra.

A hetek óta érezhető bizonytalanság és a félelem lehetetlenné teszi, hogy tovább szervezzük a világeseményt.

Az értelmi fogyatékossággal élő emberek aránytalanul, igazságtalanul szenvedik meg ennek a háborús konfliktusnak a következményeit. Csatlakozunk a milliókhoz, akik békét és az erőszak beszüntetését követelik világszerte. Elköteleztük magunkat, hogy tovább dolgozunk a Speciális Olimpiáért most és a jövőben is - fogalmazott a szervezet.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) pénteki közleményében kiemeli: a Világjátékok törlése érzékenyen érinti az SOI mintegy 190 országának versenyzőit, köztük a 43 fős magyar delegáció tagjait is, akik évek óta rendületlenül készültek a nagy világeseményre.

Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy nagy szomorúsággal vették tudomásul a Világjátékok törlését, de a sportolók biztonsága mindenek felett áll. A hazai szövetség vezetője hozzátette: hétfőn részletesen is tájékoztatják az érintett szakágvezetőket, edzőket, sportolókat, delegációtagokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.