2023. január 30., 19:01

Nem osztanak kevesebb kvótát az Ázsia Játékokon az oroszok miatt

Randhir Singh, az Ázsiai Olimpiai Bizottságok Szövetségének (OCA) megbízott elnöke ígéretet tett arra, hogy olyan rendszert dolgoznak ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), amely az oroszok és fehéroroszok részvétele esetén is ugyanannyi kvótát biztosít a kontinens versenyzőinek az Ázsia Játékokon.

Ázsiai játékok
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

Az insidethegames.biz olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott portál beszámolója szerint az OCA a pontozásos sportágakban engedné versenyezni a két nemzet sportolóit, a NOB által meghatározott szigorú irányelvek szerint. Ennek értelmében kizárólag semleges színekben vehetnének részt az eseményen,

de csak akkor, ha nem támogatják aktívan az ukrajnai háborút és teljes mértékben megfelelnek a doppingellenes szabályoknak.

Singh szerint a kieséses versenyrendszerű sportágakban nem tudják elkülöníteni az orosz és a fehérorosz sportolók eredményeit, ezért küzdősportokban továbbra sem indulhatnak.  

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott multisport-eseményen - Hangcsouban szeptember 23. és október 8. között - ökölvívásban, gyeplabdában és öttusában lehet majd kvótát szerezni a párizsi olimpiára.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.