2020. január 17., 09:49

Milák Kristóf és Hosszú Katinka az év sportolói, a Fradi vízilabdásai pedig az év csapata

Idén 62. alkalommal díjazták az év legjobb sportolóit Magyarországon. Az elismeréseket egy ünnepélyes gálaest keretein belül a budapesti Nemzeti Színházban adták át.

Kiss Péter Pál parakajakos.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A gálát a Nyerges Attila előadásában elhangzó Nélküled nyitotta meg, majd a az 1964-es tokiói olimpia magyar érmeseit szólították a színpadra. Az est házigazdája az M4 Sport műsörvezetője és riportere, Tihany Viktor volt. Az idei gálán is a sportújságírók szavazatai alapján hirdettek győzteseket, a voksoláson összesen 399 újságíró vett részt.

A gála első díját Szabó Álmos kapta mint az Év legjobb fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője, aki beszédében kollégáinak is gratulált, valamint a Vasas SC-nek is köszönetet mondott a sok támogatásért. Elmondta, nagyon büszke  csapatára, azt ígérte nekik, a maximalizmust és a fanatizmust a jövőben is hozni fogja.

Ezt követően az év legjobb női labdarúgóját díjazták, Jakabfi Zsanett személyében. A 29 esztendős futballista videóüzenetben mondott köszönetet, ugyanis kötelezettségei miatt nem tudott részt venni a gálán.

Az egyéni sportágak csapatversenyében a világbajnoki címet szerző női tenisz páros, a Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó lett az év legjobbja. Ők jelenleg Ausztráliában tartózkodnak, így Babos édesapja vette át a díjat. Az év legjobb parasport-csapata a férfi kosárlabda válogatott,  a legjobb férfi fogyatékkal élő sportolója Kiss Péter Pál parakajakos lett, a nőknél pedig Ekler Luca, paraatléta bizonyult a legjobbnak. Az év legszebb góljáért járó elismerést ki más kaphatta volna, mint a Puskás-díjas Zsóri Dániel.

A Magyar Labdarúgó-szövetség életműdíját Mezey György vehette át, aki egy érzelmes beszéddel készült. „Hittel teli, büszke futballedzőként veszem át a díjat, s megköszönöm mindenkinek, aki hozzásegített. Nehéz szavakat találni ilyenkor, megköszönni mindent, amit az ember átélt. Győztes csak az lehet, aki a vereséget is el tudja fogadni” – mondta.

Az év magyar futballistája a Bundesligában szereplő Lipcse hálóőre, Gulácsi Péter lett, aki ezzel megvédte címét.

A 2019-ben fantasztikus sikereket elérő FTC-Telekom férfi vízilabda csapata nyerte az év csapata díjat, valamint a zöld-fehérek vezetőedzője Varga Zsolt lett az év legjobb edzője is, ami nem is csoda, hiszen a tavalyi szezonban magyar bajnokságot, magyar kupát, Bajnokok Ligáját és Szuperkupát is nyertek.

Az est fénypontja az év női és férfi sportolójának díjazása volt. A nőknél ezúttal is Hosszú Katinka nyert, hetedszer, beérve ezzel Egerszegi Krisztinát. Az év legjobb férfi sportolója a szintén úszó Milák Kristóf lett, akinek a díjat az est díszvendége, Mark Spitz, kilencszeres olimpiai bajnok úszó adta át.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.