2022. február 11., 12:37

Megint csúfosan kikapott a szlovák jégkorong-válogatott

Peking 2022: A svédektől is kikapott a szlovák válogatott, büntetőkkel nyertek a csehek.

Svéd-szlovák jégkorong - Peking 2022
Fotó: TASR

A pekingi olimpia férfi jégkorongtornájának pénteki játéknapján ismét pályára lépett a szlovák válogatott. Craig Ramsay csapata a C csoport második csoportmérkőzésén a svédektől is sima vereséget szenvedett.

A csütörtöki finnek elleni 6-2-es vereség után a szlovákok javítani szerettek volna a svédek ellen a pekingi olimpián zajló jégkorongtorna második fordulójában.

Craig Ramsay együttese az első harmad első felében tartani tudta a svédeket. A mérkőzés elején úgy tűnt a szlovákoknak akár még keresnivalójuk is lehet a svédek ellen. Az első tíz percben a szlovákoknak három komolyabb lehetősége is adódott, de nem tudták gólra váltani ezeket.

A háromkoronások az első tíz perc után megrázták magukat és a 12. percben megszerezték a vezetést Nordström révén. Az első harmad végén a szlovák válogatott kettős emberhátrányba kerültek, amit a svédek meg is büntettek és Wallmark góljával megduplázták előnyüket a skandinávok. Az első harmad vége előtt öt másodperccel a svédek újabb gólt szereztek, ezúttal Friberg talált be, így magabiztos háromgólos előnnyel megnyerték az első harmadot a háromkoronások.

A középső játékrészt a szlovák válogatott egy cserével indította, miután Craig Ramsay lecserélte kapusát és Matej Tomek helyére Patrik Rybár érkezett.

A szlovák csapat a második játékrészben aktívabb volt, de hiába helyeztek több alkalommal is nyomást a svéd kapura, nem tudták csökkenteni hátrányukat.

A szlovák válogatottnak több emberelőnyös helyzete is volt, de nem tudtak élni vele, a kihagyott szlovák helyzeteket pedig kis híján megbüntette a svéd válogatott, a 28. percben Rybárnak kellett nagyot védenie. Hiába játszott jobban a folytatásban is a szlovák csapat, nem sikerült betalálniuk, a svédek pedig megőrizték háromgólos előnyüket.

A záró harmadban is próbálkoztak a szlovákok, de ezúttal is hadilábon álltak a befejezésekkel, Hellberg kiválóan védett. A harmadik harmad végén a szlovák válogatott lehívta kapusát is, ami után a svédek megszerezték negyedik góljukat is.

Nem egész két perccel a vége előtt a szlovákok megszerezték a szépítő találatukat Slafkovský szép lövésével.

A találkozón újabb találat már nem született a svédek végül 4-1-re győztek és a szlovák válogatott elszenvedte második vereségét is a pekingi olimpián és vasárnap első pontjaikért a lettek ellen lépnek jégre a szlovákok.

A pénteki játéknap további mérkőzésein B-csoportban Dánia az orosz csapat dolgát is jócskán megnehezítette. Az oroszok a 29. percben szerezték meg a vezetést, a dánok mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de legnagyobb helyzeteiket elpuskázták. Az oroszok végül egy üres kapus góllal biztosították be kétgólos győzelmüket a találkozó legvégén.

A csoport másik mérkőzésen a cseheknek mindenképpen javítani kellett a dánoktól elszenvedett vereség után.

A svájciak ellen viszonylag hamar meg is szerezték a vezetést a csehek az ötödik percben, a svájciak szinte azonnal válaszolni tudtak egy emberelőnyös góllal. A folytatásban újabb találat nem született, a csehek végül szétlövésben győztek és megszerezték első győzelmüket a tornán.

Peking 2022, férfi jégkorongtorna, 2. forduló:
C-csoport:
Svédország - Szlovákia 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)
Gólszerzők: 11. Nordström (Bengtsson, Friberg), 18. Wallmark (Pudas, Tömmernes), 20. Friberg
(Holm, Folin), 57. Klingberg (Lander, Bromé) ill. 58. Slafkovský (Nemec)
B-csoport:
Dánia - Orosz csapat 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Gólszerzők: 29. Karnauhov (Slepysev, Voronkov), 60. Szemjonov
Csehország - Svájc 1-1, büntetőkkel: 1-0 (1-1, 0-0, 0-0 – 0-0, 1-0)
Gólszerzők: 5. Smejkal (Klok, Zohorna) ill. 9. Hass (Andrighetto)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.