2021. március 18., 20:54

Március 20-án kezdődik a 2021-es magyar repülő korong NB I

A Magyar Repülő Korong Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy március 20-án elkezdődik a játék a Well Travel Liga Ultimate Frizbi Nemzeti Bajnokságban. Idén már a harmadik szezon kezdődhet meg a Nemzeti Bajnokságban a felnőttek számára! Az ultimate frizbi sportágban nem őszi - tavaszi a szezon, hanem tavaszi – őszi.

Fotó: Magyar Repülő Korong Szövetség

A tavalyi hat résztvevő mindegyike nevezett a WTL'21-be, hetedikként csatlakozik a Sportsziget SE. Az elnökség bízik benne, hogy idén mind a 42 mérkőzést sikerül lebonyolítani. Az biztos, hogy a végső sorrend ezt követően még változhat, hiszen a szövetség vezetése idén tovább növeli a hazai versenylehetőséget, és a nagy sikerű Ligakupa megtartása mellett a bajnokság 14 fordulóját egy alapszakasznak minősíti, melyet rájátszás követ majd.

A Well Travel Liga szeptember végéig tart. Ezt követően az 5-7. helyezettek körmérkőzésen, míg az első 4 egy klasszikus FinalFour rájátszáson dönt a végső bajnoki sorrendről.

2021 az utánpótlás éve a sportágban, az elnökség az ezt szolgáló versenyrendszerre koncentrál. Számszerű cél, hogy 2021-ben több mint 1500 Versenyengedélyt váltsanak ki sportolóink.

Az MRKSZ a bajnokság elindítását megelőzően kikérte az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság álláspontját a megfelelő védekezésről. Mivel a játékvezető nélkül játszott ultimate frizbi csapatverseny non-kontakt sportág, emiatt a meccsek alatt minimális a fertőzésveszély. Azonban az eszközhasználat – frizbi – miatt minden helyszínen biztosítani kell a kézfertőtlenítést, amit a versenyzők bármikor igénybe vehetnek, saját döntésük alapján.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.