2023. július 15., 13:35

Magyarország kapta a 2027-es tájékozódási futó vb rendezési jogát

Magyarország kapta - Veszprém központtal - a 2027-es tájékozódási futó világbajnokság rendezési jogát.

Már 3. alkalommal Magyarország
Fotó: Facebook

A nemzetközi szövetség (IOF) elnöksége Svájcban jelölte ki a következő vb-k helyszíneit. A magyar sportági szövetség szombati tájékoztatása alapján a grémium értékelése szerint a magyarok és a svédek egyaránt a megszokotthoz képest magasabb szintű pályázatot adtak be, ám az IOF azt szeretné, ha minél változatosabb terepeken futnának a versenyzők, így idén Svájc, két év múlva Finnország lesz házigazda, 2027-ben pedig Magyarországon, a Bakonyban mérik össze a tudásukat a sportolók.

Kovács Balázs, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöke elmondta: nagyon megtisztelő az IOF részéről, hogy bizalmat szavazott nekik, így most már pályázhatnak az állami támogatásért, ami az egyik feltétele a tényleges rendezésnek.

A szombati közlemény szerint a veszprémi világbajnokságon erdei számok lesznek majd, a közép- és hosszútávú verseny mellett a női és férfi váltó vb-címet is meg lehet szerezni. Magyarország harmadszor lehet házigazdája a legrangosabb tájfutó eseménynek, 1983-ban Zalaegerszeg, míg 2009-ben Miskolc volt a helyszín.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.