2021. június 1., 11:31

Kitartottak a futók a Felsőszeli Tízes mellett - KÉPEKKEL

Online regisztrációval hirdette meg a Szeli Félmaratont (21 km), a Felsőszeli Tízest és a Felsőszeli Hármast a Roni Run Club futó-egyesület.

Felsőszeli tizes futóverseny
Galéria
+1 kép a galériában

A nyár nyitánya mindig a futók ünnepe a mátyuföldi Felsőszeliben. A helyi illetőségű Roni Run Club futó-egyesület ilyenkor szokta megrendezni a népszerű futóversenyét, a Felsőszeli Tízest, a Szeli Félmaratont (21 km) és a kezdő sportolók számára is kényelmes Felsőszeli Hármast.

A rendezvényen átlagban 400 regisztrált futó sportol együtt, a sportteljesítményt szórakozás és attrakciók kísérik.

A járványügyi rendelkezések miatt azonban idén is csak online térben hirdették meg a regisztrációt a szervezők, úgy, mint 2020-ban. A tavalyihoz képest annyi változtatás történt, hogy idén már felállították a felsőszeli Nyerges lovaspályán a klasszikus rajt és célvonalat, így akik szerették volna, azok az eredeti szakaszon (Felsőszeli-Alsószeli-Körtvélyes) érintésével futhatták le a kitűzött távot – közölte portálunkkal Kontár Ronald, a Roni Run Club elnöke, főszervező.

Felsőszeli tizes futóverseny
Idén üres volt a máskor zenétől, jókedvtől hangos sportpálya

A versenyre már április közepétől lehetett regisztrálni, a lényeg az volt, hogy a kitőzött versenynapokon (május 29-május 31.) a regisztrált versenyzők bárhol, akár egy futópadon is lefuthatták a klub által megadott szokásos versenytávokat. A lefutott időről egy telefonnal készített screenshotot vagy fotót kellett küldeni a szervező csapatnak. Idén is volt jótékonysági futás, amelyből befolyt összeget a felsőszeli Fehér Bálintka gyógyulására szánja a sportklub.

A versenytávot sikeresen teljesítő sportolók érmet kapnak, a regisztrációból befolyt összegből a Roni Run Club a felsőszeli óvodás gyerekeket támogatja minden évben.

Az idén érezhetően visszaesett a korábbi rekordérdeklődés, ez minden bizonnyal a vírusnak és a sportolóknak nem kedvező járványrendelkezések miatt állhat fenn. Közel 210 regisztrált versenyzőről számol be Kontár Ronald, körülbelül 50-en teljesítették a távot hazai pályán. Az elért eredmények idén nem számítanak hivatalosnak. A futóklub elnöke családjával maga is lefutotta a számukra kényelmes távot, mint mondta, a futóversenyen általában rekkenő hőség szokott lenni, idén azonban nem volt túl kedvező az időjárás, a délelőtti órákban még egész jól lehetett futni Felsőszeliben, de mind szombat, mind vasárnap délután már erős volt a szél.

Felsőszeli tizes futóverseny
Rendes körülmények között többszázan állnak a rajtvonalnál
A felsőszeli futóklub tagjai már aktívan készülnek az augusztusban aktuális Tátra-Duna staféta futásra, valamint az őszi maratonra, amelyet Pozsonyban vagy Kassán futhatnak le. Kontár Ronald elárulta, idén egy különleges exatlon pályát akartak felállítani a gyerekeknek a helyi Spartanosokkal karöltve, de úgy tűnik ez a jó ötlet már csak jövőre valósul meg.

Az elnök bízik abban, hogy 2022-ben már rendes körülmények között rendezhetik meg a felsőszeli futást, mint mondta, többször már nem akar online versenyt szervezni. Szeptember elejére egy gyerekfutóversenyt terveznek a helyi iskolásoknak.

Felsőszeli tizes futóverseny
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.