2021. március 28., 17:17

Íjászverseny Rimaszombatban

Több mint 170 íjász részvételével kezdetét vette a Szlovák kupa a 3D-s íjászversenyben. A nyolc fordulóból álló kupasorozat nyitófordulóját március 27-én tartották Rimaszombatban. 

Fotó: Szvorák Emese

A verseny házigazdája a rimaszombati Bástya Íjász Klub volt. A megmérettetésen összesen 178 íjász vett részt egész Szlovákiából, valamint a környező országokból. A szervezők igyekeztek minden higiéniai előírásnak megfelelni, s közben izgalmas és színvonalas pályát felállítani a versenyzőknek. A természetes erdei környezetben életnagyságú állatok céltáblái kerültek kihelyezésre, amelyeket különböző távolságokból kellett eltalálniuk a lövőknek.

Id. Lévay Tibor, a verseny főszervezője és főbírója elmondta, hogy ebben a járványhelyzetben nehéz volt a verseny feltételeit biztosítani. Ennek ellenére nem volt fennakadás, minden egyes versenyző tesztelésen esett át és csak negatív teszteredménnyel léphetett be a versenypályára.

„A versenyzők hétperces intervallumokban indulnak a pályára, a célok szét vannak szórva az erdőben. A pálya hossza 2,3 kilométer, amelyen 28 taktikus cél van felállítva, és ketten lőnek egyszerre. A pálya nem túl hosszú, de biztonságos – árulta el a verseny közben a Bástya Íjász Klub elnöke.

Peter Málek, a 3D Szlovák Íjász Szövetség elnöke elmondta, hogy mivel a tavalyi utolsó forduló el lett halasztva, ezért a 2020-as év kiértékelését is most tartották meg.  

„Nagyon örülünk, hogy végre valaki szervez versenyt. Igaz, hogy megkötésekkel jár, de legalább tudunk lőni. A tavalyi évet megpecsételte, hogy nem sikerült minden versenyt megszervezni, reméljük idén ez másként lesz” – nyilatkozta Száraz Attila, aki Érsekújvárból a Legolas íjászklubot képviselve érkezett a gömöri fordulóra.

íjászverseny_szlovák_kupa_rimaszombat_

A Bástya Íjász Klub tagjai a különböző kategóriákban a következő eredményekkel végeztek: Racskó Gyula és Neufeld Jenő 1.hely, Kormošová Viktória és Dávid Márti 2.hely, Racskóné Ribárszki Orsolya és Balogh Gábor 3.hely Novák Attila 4.hely, Baláž József 5. hely, Harangi Sándor és Feledy Michal a 8. helyen, Dancs Gergely 11.hely és Mihályi Mókusz Zsolt a 16. helyen végzett. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.