2023. július 8., 13:56

Ifjúsági és U23-as kajak-kenu vb: Magyar éremeső szombaton

A magyar versenyzők elképesztő teljesítményt nyújtva 11 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek szombaton délelőtt, az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokág második döntős napján.

Kajak-kenu
Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldal

A magyar szövetség honlapjának tudósítása szerint a versenynap első magyar győzelme az ifjúságiak K-2 500 méteres fináléjában született:

a négyessel pénteken világbajnoki címet nyert Samu Péter, Hidvégi Zalán páros nagyszerű hajrával szerezte meg az első helyet.

Ugyancsak ebben a korosztályban diadalmaskodott kenu egyesben Kiss Ágnes, a Szarka Krisztián, Nagy Zakariás, Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász összeállítású kenu négyes és a Lugosi Gergely, Juhász István kenu kettes 500 méteren, valamint Kollek Bálint K-1 1000 méteren. A vegyes kenu párosok 500 méteres döntőjét Szarka Krisztián és Molnár Csepke nyerte.

A Tölgyesi Flóra, Horváth Kata kajak kettes és a női kenu négyes (Győre Panna, Paragi Petra, Matkovics Vanda, Benkucs Kíra) egyformán másodikként zárt fél kilométeren, és ugyancsak ezüstérmes pozícióban ért célba Pető Hanna K-1 1000 méteren.
Az U23-asoknál egyesben Opavszky Réka nyerte a kenusok, Csikós Zsóka pedig kajakosok 500 méteres versenyét és ugyanezen a távon aranyérmet szerzett a Kiskó Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka, illetve a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajak kettes, valamint a Koczkás Dávid, Rumi Gergő, Molnár Csanád és Besenyei Ádám alkotta kenu négyes is.

Az első éves U23-as Hidvégi Hunor (K-1 1000 m), a Kollár Kristóf, Hodován Dávid duó (C-2 500 m) és a Horányi Dóra, Zagyvai Borka, Csorba Zsófia, Opavszky Réka összeállítású kenus kvartett egyformán harmadikként zárt az idősebb korosztályban.
Szombaton késő délután az 5000 méteres U23-as vegyes váltók döntőit rendezik meg a vb-n.
A többi fináléra a vasárnapi zárónapon kerül sor.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.