2020. július 9., 07:39

Hihetetlen teljesítmény: Juhos Gábor már 35. napja futja a maratoni távot

Trianon Maraton 2020. Trianon századik évfordulója alkalmából Juhos Gábor 2020 km-es, ötvennapos maratonra szánta el magát. Soprontól Sopronig körbe futja a megmaradt Magyarországot a határok mentén – olvashatjuk az esemény Facebook-oldalán.

Galéria
+2 kép a galériában
A párkányi Trianon emlékműnél. A fogadás szervezője Szabados Kovács Ilona.

A maratoni futót szerda délután a párkányi Trianon-emlékműnél üdvözöltük és kaptuk diktafonvégre.

1500-1600 km van mögöttem. A megtett kilométereknek megfelelő fizikai állapotban vagyok, de van tartalék energiám. 35. napja vagyok úton, de végig futom”

– sorolta a sportember, akin az avatatlan szem a fáradság legkisebb jelét sem érzékelte.

Elmondta, a sport nyelvén akarja megnyitni az emberek szívét és lelkét arra, hogy akarattal kell tenni azért, hogy Trianon következményeit túléljük.

Olyan távot vállaltam be, amit hétköznapi ember el se tud képzelni. Magam se futottam még ennyit, hiszen a végcél 2020 kilométer.

Általában hat órát futok, napi 50 kilométert, néha a jobb útviszonyok miatt áttérve a szomszédos országokba, de el nem hagyva a magyar földet. Vállaltam ezt a távot, minden szenvedésével együtt, hiszen már minden volt ezen az úton - eső, forróság, olvadt aszfalt, szél és jégeső is. Talán nem is a táv a legborzasztóbb, hanem a szélsőséges időjárási viszonyok” – számolt be eddigi útjáról.

juhos-1-copy.jpg
Juhos Gábor maratonfutó

A sportember vallja, akármennyire edzett is valaki, ezen az úton csak Istenbe vetett mély hittel lehet végigmenni. Egy mosoly, imádság vagy ölelés azonban sokat segít, szerencsére kap is ezekből eleget.

Lendvai József a csapat logisztikusa tervezi az útvonalát, kísérőkből már hatot elfogyasztott. József is csodálja Gábor kitartását, aki minden nap nekiindul a távnak akkor is, ha fáj valamije, ha sérülése van vagy beteg.

Ezzel olyan erős akaratról és hitről tesz tanúbizonyságot, amely utat mutat minden magyar embernek, hogy ekként kell tennünk megmaradásunkért, Magyarország feltámadásáért”

– hangsúlyozta a kísérő.

Jelenleg úgy néz ki, az 50 napnál 5 nappal hamarabb teljesíti majd a távot.

Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.