2021. szeptember 18., 09:53

Gombos győzött, a szlovákok egyenlítettek

Péntek este Pozsonyban fogadta a szlovák teniszválogatott Chilét a Davis-kupa 1. világcsoportjában. A szlovák csapatban a nádszegi Gombos Norbert is helyet kapott, aki már pénteken pályára is lépett.

gombos
Fotó: TASR

A Davis-kupa 1. világcsoportjának nyitókörében Szlovákia hazai közönség előtt Chilét fogadja. A párharc első mérkőzésén a szlovák válogatottban debütáló Alex Molčan simán kikapott a legmagasabban jegyzett chilei teniszezőtől, Cristian Garin-tól.

Ez pedig azt jelentette, az első nap másik mérkőzésén Gombos Norbertnek mindenképpen nyernie kellett, különben komoly hátrányba kerülhettek volna már az első napon a szlovákok.

A nádszegi teniszező remekül kezdett, rögtön az elején el is vette Nicolas Jarry adogatását, és 3-0-s előnybe került az első szett elején. Gombos ezt követően is jól teniszezett, hozta saját adogatásait, amivel meg is nyerte az első szettet.

A második játszmában a chilei összekapta magát, és nehezebb feladat elé állította Gombost. Egészen 2-2-es állásig szorosan alakult az eredmény, ekkor Gombos elvette Jarry adogatását másodszor is a mérkőzésen, és brékelőnybe került. A felvidéki játékos 5-4-nél a mérkőzésért adogathatott, azonban döntő pillanatban vesztette el adogatását először a mérkőzésen, ezzel Jarry 5-5-re kiegyenlített. A második szett további részében mindkét játékos hozta saját adogatását, így rövidítésben dőlt el a második szett. A dél-amerikai jobban koncentrált, Gombos több hibát is vétett, így Jarry megnyerte a második szettet és kiegyenlített.

A döntő szett hasonlóan indult, mint a második játszma, egészen 2-2-ig szorosan alakult az eredmény. Ekkor Gombos hozta saját adogatását, majd elvette a chilei játékos szerváját is, ezzel ismét brékelőnybe került a felvidéki teniszező. A folytatásban Jarry már nem tudta ledolgozni brékhátrányát, mindkét játékos hozta saját adogatását, ezzel pedig Gombos Norbert megnyerte a találkozót és a szlovák teniszválogatott kiegyenlített.

Gombos szombaton ismét pályára lép, és  a világranglistán a 17. helyen rangsorolt Cristian Garin ellen mérkőzik meg.

Davis-kupa, 1. világcsoport:
Alex Molčan - Cristian Garin 2-6, 4-6
Gombos Norbert – Nicolas Jarry 6-3, 6-7, 6-3
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.