2024. június 12., 13:02

Fábián Bettina ötödik a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében

Fábián Bettina az ötödik, Szimcsák Mira a hetedik, Olasz Anna pedig a 18. helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a belgrádi Európa-bajnokságon.

úszás
Fotó: MTI/Derencsényi István

A szerb főváros kajak-kenu pályáján kialakított helyszínen hat, egyenként 1,67 kilométeres kört kellett teljesítenie a 26 indulónak.

A verseny elején Fábián az élen úszott, de nem sokkal később a középmezőnybe esett vissza, a táv felénél két honfitársával együtt a 11-13. helyen tempóztak.

Az utolsó ezer méterhez érkezve Fábián a hatodik helyre úszott fel, végül hatalmas hajrával ötödikként csapott célba, ahogyan Szimcsák is szépen jött a végén és a hetedik lett.
A számot a tavalyi fukuokai vb győztese, a német Leonie Beck nyerte célfotóval az olasz Barbara Pozzobont megelőzve. A karrierje utolsó világversenyén szereplő Olasz Anna a 18. lett.

Az elején megpróbáltam iramot diktálni, de látszódott, hogy mindenki edzésből jön és itt bizony nem lesz leszakadás, ezért kicsit visszavettem. Az utolsó előtti kör nagyon sokat kivett belőlem, mert sokat kellett előre jönnöm. Az olimpia előtt az volt a fontos, hogy tapasztalatot gyűjtsek, ez sikerült, Párizsban egyszerűen nem szabad ennyire visszaesni, mert sok időbe telik, mire az ember feljebb jön

- nyilatkozott az M4 Sportnak a 19 éves Fábián.

A férfiak versenye 12 órakor kezdődik, a magyar színeket Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid képviselik. Az M4 Sport élőben közvetíti az eseményt.

Eredmények:
nyíltvízi úszás, nők, Európa-bajnok:

Leonie Beck (Németország) 2:00:54.8 óra
2. Barbara Pozzobon (Olaszország) 2:00:54.9
3. Giulia Gabbrieleschi (Olaszország) 2:00:58.5
.5. FÁBIÁN BETTINA 2:01:03.9
.7. SZIMCSÁK MIRA 2:01:14.0
...18. OLASZ ANNA 2:03:31.2
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.