2023. május 29., 13:49

Erős emberek Nádszegen - KÉPEKKEL

A Nemzetközi Erős emberek Gutte Beton kupa tehetségkutató csapat versenyére került sor a galántai járásbeli Nádszegen. A felvidéki versenyzőkön kívül szlovák, magyarországi, lengyel és szerb fiatalok is a ringbe szálltak.

Erős emberek utánpótlás verseny
Galéria
+5 kép a galériában
Erős emberek utánpótlás verseny, Nádszeg
Fotó: Szomolai Andrea

A nádszegi futballstadion pályája adott otthont az ifjabb Fekete László által szervezett Gutte Beton kupa egyik fordulójának. Az erős emberek utánpótlás versenyen 22 fiatal, azaz 11 csapat versenyzett különböző versenyszámokban.

A megmérettetésen a nádszegi erős fiatalok is indultak, és kimagaslóan jó eredményeket értek el. A versenyszámok között kőgolyórakás, traktorgumi-forgatás (350 kg), sziklacipelés kofferekkel, biciklitartás oldalra, súlypiramis és kamionhúzás is szerepelt.

Erős emberek utánpótlás verseny
Erős emberek utánpótlás verseny, Nádszeg
Fotó:  Szomolai Andrea

A versenyzők további felvidéki helyszínekre látogatnak majd el, például június 17-én a zsigárdi Kolozsi Ranchon találkozhatnak az erős emberekkel az izgatott nézők.

A nádszegi erős emberek versenyén az alsószeli származású Ősz Ferenccel is találkoztunk, aki az Európa legerősebb embere cím birtokosa. Ezúttal a fiának is szurkolt, valamint mentorként és edzőként volt kint a pályán.

Négy csapatot tudhatott magáénak a versenyen, mint mondta, a fiatalok, akik nála edzenek átlagéletkora 21 év.  

Erős emberek utánpótlás verseny
Erős emberek utánpótlás verseny, Nádszeg
Fotó:  Szomolai Andrea
Lassan 60 éves leszek, én már nem nagyon versenyzek aktívan, de még nem hagytam abba. Készülők versenyt szervezni Alsószeliben – profi és amatőr versenyzőkkel. Meglátjuk, mi lesz belőle. A technika amúgy nagyon egyszerű, erősnek kell lenni. Nincs titok, edzeni kell, és akkor lehet jó technikákat megtanulni”

– magyarázta Őszi Ferenc, akinek versenyzői elérték az új fiatal szlovák csúcsot is. Jelenleg a szeptemberi világbajnokságra készülnek a versenyzői.

Fekete László, a verseny főszervezője a közösségi hálón köszönt meg a nádszegiek munkáját és vendégszeretetét, mint írta, örül annak, hogy egyre több fiatal kap lendületet és erőt ehhez a sportághoz.  

 

Erős emberek utánpótlás verseny
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.