2020. március 24., 14:10
Frissítve: 2021. júl. 23. 11:27

Elhalasztják a tokiói olimpiát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy elhalasztja a nyári tokiói olimpiát, és legkésőbb 2021-ben megrendezik.  

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke - akik ma egyeztettek az olimpia megrendezéséről - egyetért abban, hogy egy évvel el kell halasztani a tokiói olimpiát.

Ez lesz az első olyan olimpia, amelyet elhalasztanak, bár olyan már volt az olimpiák történelmében (háromszor is: 1916-ban, 1940-ben, 1944-ben), hogy nem rendezték meg a játékokat - mind a háromszor háború miatt maradt el.

A tokiói olimpiát eredetileg az idén nyáron, július 24-augusztus 9. között rendezték volna meg.

Abe Sindzó és Thomas Bach kedden telefonon egyeztetett egymással és a koronavírus-járvány miatt kialakult kiszámíthatatlan helyzetre hivatkozva, valamint az Egészségügyi Világszervezettől (WHO) kapott legfrissebb tájékoztatásra alapozva foglalt állást a játékok elhalasztása mellett.
A megbeszélésbe bekapcsolódott Mori Josiro, a szervezőbizottság vezetője, Hasimoto Szeiko olimpiáért felelős miniszter, Koike Juriko, Tokió kormányzója, valamint John Coates, a NOB koordinációs testületének vezetője, Christophe De Kepper főigazgató és Christophe Dubi sportigazgató.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.