2022. február 27., 13:54

Egy francia teljesítette elsőként az ultratriatlont sarkvidéki körülmények között

Egy francia extrémsportoló teljesítette elsőként az ultratriatlont sarkvidéki körülmények közt külső segítség nélkül.

Ludovic Chorgnon
Fotó: Trimax Triathlon Magazine facebook

Ludovic Chorgnon a finnországi Lappföld fővárosától, Rovaniemitől északnyugatra teljesítette az eddigi leghidegebb ultratriatlont a hétvégén 20 óra és 45 perc alatt.

Az 50 éves sportoló 1 óra és 29 perc alatt 152-szer úszott végig egy 25 méteres, jeges vízű medencét egy 5 milliméter vastag úszóruhában, 11 óra és 35 perc alatt tett meg kerékpárral 180 kilométert egy behavazott tájon, majd 6 óra 26 perc alatt futotta le a 42,2 kilométeres maratont az éjszaka vaksötétjében.

Teljesítményét a nemzetközi triatlonszövetség egy bírája hitelesítette a Guinness Világrekordok számára.
A férfi elmondta, hogy a legkeményebb a fogvacogtató vízben való úszás volt, de alábecsülte a kerékpáros útvonal emelkedőinek és meredek lejtőinek nehézségeit, veszélyeit is.

Az ultratriatlonista már 2015-ben világrekordot állított fel azzal, hogy 41 egymást követő napon át teljesítette az ultratriatlont Ironman-kategóriában, vagyis úszott nap mint nap 3,8 kilométert, biciklizett 180,2 kilométert és futott 42,2 kilométert, a 41 nap alatt együttesen 155,8 kilométert úszva, 7380 kilométert kerékpározva és 1730 kilométert futva.

Az indiai-óceáni Réunion szigeten élő Chorgnon legújabb világrekordjára egyebek közt egy helyi szupermarket fagyasztójában, mínusz 23 fokos hidegben készült.

A férfi további hasonló világrekordok elérését tűzte célul maga elé.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.