2022. december 16., 12:22

Bukor Ádám lett az év egyetemi sportolója

Megkapta az Év Egyetemi Sportolója díját Bukor Ádám az uszonyosúszás fiatal legendája. A mátyusföldi származású úszónak aktívan telik a decembere, előadást tartott alma materében, a Galántai Kodály Zoltán Gimnáziumban.

Bukor Ádám
Galéria
+2 kép a galériában
Bukor Ádám nyolcszoros világbajnok
Fotó: Bukor Ádám, Facebook

Bukor Ádám az idén másodszor kapta meg az Év Egyetemi Sportolója Díjat a 2022. évi Uszonyos- és Búvárúszó Világbajnokságon nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, Budapesten. A fiatal úszólegenda a győri Széchenyi István Egyetemet képviseli.

Büszke vagyok arra, hogy szlovákiai, kisebbségi  fiúként itt tartok és lehetőségem van képviselni a Felvidéket és a felvidéki magyarok diákkörét az egyetemen, a JÁDiK-ot”

– nyilatkozta Bukor Ádám, akit külön örömmel töltött el, hogy a díjátadón Kodály Zoltán művei is felcsendültek. 

Úgy gondolja, ez a díj nem csak neki jár. Köszöni az eddigi támogatást a szüleinek és minden intézménynek: óvodának, alapiskolának és gimnáziumnak, illetve az ott dolgozóknak, akik hozzájárultak élete során ahhoz, hogy most itt tartson.  Kiemelt köszönetet mondott Gyömörei Tamás tanár úrnak, az egyetem Testnevelési és Sportközpont vezetőjének, hogy az egyetemen tevékenykedő sportolók mindig nyugodt szívvel fordulhatnak hozzá.

Bukor Ádám sokat edz a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium uszodájában is, amelyet a közelmúltban újíttatott fel Nagyszombat megye. Az uszoda ünnepélyes átadójára a közelmúltban kellett volna sort keríteni, ezen beszédet mondott volna Ádám is, de a megye elhalasztotta az átadási ceremóniát.

Bukor Ádámot azonban felkérték, hogy tartson előadást a gimnázium diákjainak a sportról és a többszörös világbajnoki teljesítményről. Ádámnak nem volt könnyű éve, az év elején rákbetegséget diagnosztizáltak nála, amelyből gyorsan sikerült felgyógyulnia a hatékony orvosi beavatkozásoknak köszönhetően. Elmondta, erről is nyíltan beszélt a diákoknak, akiket nagyon érdekelt a téma.

Bukor Ádám
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.