2024. február 17., 11:54

Betlehem Dávid egyéni csúcsot úszva döntőbe jutott a dohai vizes-világbajnokságon

Betlehem Dávid egyéni csúcsot úszva döntőbe jutott férfi 1500 méter gyorson a dohai vizes-világbajnokság szombati napján, míg Rasovszky Kristófnak nem sikerült bekerülnie a legjobb nyolcba.

Bethlehem Dávid
Fotó: MTI/Derencsényi István

A 20 éves veszprémi úszó sokáig vezetett az előfutamban, majd két riválisa a hajrában lehagyta, de így is 14:51.48 perces egyéni csúcsot elérve végzett harmadikként, ami később azt jelentette, hogy a vasárnapi döntőbe is a harmadik idővel került be.

A nyíltvízi versenyek 10 kilométeres számában aranyérmes Rasovszky - aki 800 méteren országos csúccsal ötödik volt a mostani vb-n - egy ideig másodikként tempózott Betlehem mögött, de az idő előre haladtával egyre inkább fáradni látszott, s végül 14:59.44 perces idővel csapott a célba, ami az összesítésben a 12. pozícióra volt elég, így neki nem sikerült bejutnia a fináléba.

Rasovszky tavaly Fukuokában döntős és hatodik volt 1500 gyorson, akkor egyéni csúccsal (14:51.46 perc) zárta a finálét, ennél most csaknem nyolc másodperccel volt lassabb.

Betlehem és Rasovszky Dohában tagja volt a nyíltvízi csapatversenyben bronzérmes magyar négyesnek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.