2024. április 17., 17:27

Bemutató kosárlabda edzés Ekecsen

Aki kezdőként irányított keretek között szeretne megismerkedni a kosárlabdázással a Csallóközben, annak bizony nehéz dolga van, hiszen Somorján kívül aligha van erre lehetősége. Ott is főleg a női szakág dominál, férfiként, fiúként a járási vagy az országhatár átlépése javasolt, legalábbis a szakavatottak zöme ezt ajánlotta, amikor a témáról beszélgettünk.

egykosaras-merkozes
Galéria
+3 kép a galériában
Egykosaras mérkőzés
Fotó: Lacza Gergely

Bár Somorján, értesüléseim szerint, legújabban már fiúkkal is foglalkoznak egy csoportban, ám aki a járás túlsó végében lakik, annak nem biztos, hogy ez megoldás. Bősön Zalka Lóránt vezetésével létezik egy jól működő csapat a helyi Amade László Alapiskola kötelékében, de oda csupán az iskola növendékei járhatnak. Azonban februárban Lóránték Ekecsre látogattak, a helyi Mozdulj Ekecs polgári társulás meghívásának eleget téve, amire később írásomban még visszatérek.

A Mozdulj Ekecs önkéntes csapatának célja, hogy különböző területeken, változatos formában mozgasson meg kicsit és nagyot, gazdagítsa a közösségi életet, legyen szó sportról, kultúráról, egészségről, gyermekrendezvényekről, értékmegőrzésről.

Ismerve a fentebb felvázolt problémát, a csapat, jobban mondva annak egyik tagja, Kürthy Judit, aki korábban a pécsi PVSK utánpótlás csapatában játszott, majd korosztályos válogatottként szerepelt Európa Bajnokságon, később pedig játékvezetőként is tevékenykedett, arra vállalkozott, hogy nyilvános kosárlabda edzéseket indít Ekecsen, amelybe egyaránt bekapcsolódhat fiú és lány, kicsi és nagy.

Az első, bemutató edzés tegnap valósult meg a helyi Arany János Alapiskola tornatermében.

Judit segítségével először bemelegítő gyakorlatokra került sor, majd a jelenlévők megismerkedtek a megfelelő labdafogással, labdabiztonsággal, labadavezetéssel és a dobás technikájával. Ezután pedig már egy street ball-szerű, egykosaras játékra is sor kerülhetett. Ahogy elnéztem, a szabályokkal már lényegében mindenki tisztában volt, de természetesen erről is szó esik majd a későbbi edzéseken, amelyre mindenkit sok szeretettel vár a Mozdulj Ekecs polgári társulás, hiszen most még a toborzás szakasza folyik és a közeljövőben bárki jelentkezhet.

a-labdadobas-gyakorlasa
A labdadobás gyakorlása
Fotó:  Lacza Gergely

Akit érdekelnek az edzések, az a Mozdulj Ekecs Facebook oldalán és a mozduljekecs1@gmail.com e-mail címen vagy a +421 944 662 297-es telefonszámon érdeklődhet. Amit a jelentkezőnek mindenképpen magával kell hoznia, az a vizes palack, a magas szárú kosaras cipő, ami a bokát megfelelően tartja, a kényelmes edzőruha, és ha van, akkor a kedvenc kosárlabdát is el lehet hozni.

Az ekecsi bemutató edzésnek tehát a bősi csapat „vendégszereplése” volt az előzménye még februárban, amikor egy fogékony, érdeklődő társaság tekintette meg a bősi fiatal kosárlabdázók bemutató játékát, akik Zalka Lóránt vezetésével érkeztek a helyszínre.
Jó volt nézni, ahogy a gyerekek már úgy vezették a labdát, hogy alig néztek rá, keresték a helyzeteket, dobták a kosarat, futottak fel-alá. Közben tudtuk, hogy ez vár ránk is”,

olvasható Mozdulj Ekecs Facebook oldalán, Csicsó Dóri beszámolójában.

Nagyon jól éreztük magunkat! Hálásan köszönjük Lórinak és a csapatnak ezt a kis ízelítőt, hogy eljöttek, elhozták nekünk a kosárlabda örömét és játékát! Nagyon örülnénk, ha Ekecsen is rendszeresen működne majd egy kosár csapat!”,

folytatódik az írás.

zalka-lorant-kurthy-judit-es-a-bosi-kosarasok
Zalka Lóránt, Kürthy Judit és a bősi kosarasok
Fotó:  Mozdulj Ekecs Facebook oldala

Bízzunk benne, hogy teljesül az ekecsiek vágya, de ismétlem, az edzésekre nemcsak ekecsiek, hanem bárki jelentkezhet a megadott elérhetőségek valamelyikén, függetlenül kortól és nemtől.

a-labdadobas-gyakorlasa
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.