2021. június 25., 11:09

Az SaS arra kéri a válságstábot, szüntesse meg a sporteseményekre vonatkozó korlátozásokat

Richard Sulík pártja arra kéri a központi válságstáb szakembereit, fontolják meg, hogy a sporteseményekre vonatkozó nézőszámkorlátozások rendszerét átalakítják. 

DAC stadion
Fotó: fcdac.sk

Jelen állás szerint, a stadion méretétől függetlenül, egyszerre legfeljebb ezer néző vehet részt egy-egy meccsen. Sulíkék azt javasolják, a férőhelyek fényében, százalékos arányban szabják meg a nézőszámot. 

Maximálisan ezer néző beengedése a zöld fázisban arculcsapása a felelősségteljes sportrajongóknak, akik beoltatták magukat és betartják az összes (...) előírást.

- hangsúlyozta Radovan Sloboda, a parlament oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottságnak alelnöke.

Más területeken az enyhítés automatikusan érkezik, jelentette ki Sloboda, így előfordulhat az a faramuci szituáció, hogy a strandon maszk és egyéb védőfelszerelések nélkül egymás nyakában állnak az emberek, míg egy nyitott stadionban egyszerre mindössze ezren nézhetik a meccset. A politikus szerint ez egy abszurd szituáció, amelyet azonnal orvosolni kell.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.