2023. december 4., 10:55

A brisbane-i főpolgármester kilépett a 2032-es olimpia szervezőbizottságából

Adrian Schrinner, Brisbane főpolgármestere kilépett a 2032-es olimpia szervezőbizottságából, mert annak működését "értelmetlen szócséplésnek" és hatástalannak tartja.

Elege lett a cirkuszból
Adrian Schrinner
Fotó: Wikipédia

A főpolgármester szerint a bizottság csak látszattevékenységet végez, és a valódi döntéseket az állami kormányzat hozza meg zárt ajtók mögött.

Schrinner elmondása szerint egy független hatóság által létrehozott bizottságra lenne szükség, hasonlóan a 2000-ben Sydneyben, illetve a 2012-ben Londonban rendezett ötkarikás játékokhoz.

Nincs szükségünk túlárazott stadionokra, inkább jobb közlekedést kell biztosítani"

- mondta Schrinner, majd hozzátette,

ezen a héten nyilvánvalóvá vált, hogy a testület egy működésképtelen cirkusz."

A főpolgármester nem támogatja az olimpia központjául szolgáló brisbane-i Gabba Stadion 2,7 milliárd dolláros lebontását és újjáépítését. Schrinner szerint más megoldásokat is fontolóra kellene venni. Ennek ellenére az állami vezetőség fedezni szeretné egy másik létesítmény, az RNA Showgrounds 91 millió dolláros renoválását is.

Az állami kormányzás veszélyezteti a játékokat és hamar elveszíti Queensland állam lakosságának támogatását"

- hangsúlyozta Schrinner.

Stirling Hinchliffe állami sportminiszter állítása szerint összezavarodott a polgármester kilépésének hírére, de fenntartja a helyet Schrinnernek, hátha később meggondolja magát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2021-ben jelölte ki Brisbane-t a 2032-es játékok házigazdájának. A város a szomszédos Gold Coasttal, Sunshine Coasttal és Ipswich régióval közösen ad majd otthont az olimpiának és paralimpiának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.