2019. április 16., 08:56

Mátyusföldi futó lett Szlovákia legjobbja a Galántai Futáson

A dermesztő hideg ellenére is több százan futottak a hétvégén a 37. Galántai Futáson. A mátyusföldi Roni Run Club futója, Papp Ferenc Szlovákia legjobb futója lett a saját kategóriájában, a fiatal sportolót csak külföldi versenytársai előzték meg.

galantarun2.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Beh Galantou

A város felszabadulásának tiszteletére rendezett, már hagyományossá váló Galántai Futáson 862 regisztrált futó vett részt – közölte a rendezvény igazgatója, Peter Tomič. A létszám a tavalyi közel ezer versenyzőhöz képest csökkent, ezúttal az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz. A versenyzők beszámoltak arról, a rendkívül hideg, szeles idő nem kedvezett a kiemelkedő teljesítmények eléréséhez.

A rendezvényen délig a gyerekeké volt a főszerep a futásra kijelölt szakaszokon.  Az óvodás és iskolás gyerekek több távon versenyeztek (400 m, 600 m, 1000 m, 1300 m). A déli órákban pedig a versenyre bejelentkezett futók a „Futás az egészségért – Samsung run” kategória 2,5 km-es szakaszát teljesítették. A 2,5 km-es szakasz abszolút győztese a magyarországi Benedek Team Békéscsaba futója, Gregor László lett, aki 07:22 perc alatt teljesítette a távot.

Fotó:  Beh Galantou

A Galántai Futás tíz kilométeres szakaszának teljesítésére 12:20 perckor startoltak a női és férfi kategória futói is. Ezzel párhuzamban rajtolt a 4 tagú vegyes csapatok váltófutása, a staféta is.

A tíz kilométeres szakaszt a mátyusföldi Felsőszeliben bejegyzett Roni Run Club futója, Papp Ferenc 35:33 perc alatt teljesítette, ezzel Szlovákia legjobb versenyzője lett a Galántai Futás versenyen.

Összesítettben a 34 éves versenyzőt mindössze négy külföldi versenyző előzte meg, a kenyai Kosgei Matthew és Korir Caroline Jebet, valamint az ukrán Starodubstev Viktor és Babiak Orest.

Fotó:  Beh Galantou

Papp Ferenc elmondta portálunknak, a klubbal igyekszenek mindig részt venni a versenyen, ez jó edzést is jelent számukra. A futó hozzátette, jobb eredményt tűzött ki célul, de így is elégedett teljesítményével. Feri három évvel ezelőtt vágott bele versenyszerűen a sportágba, már tavaly is és jelenleg is a klub leggyorsabb futójaként tartják számon.

A Roni Run Club két csapatot indított stafétában, a Roni Run Club Elit osztag a hatodik helyen végzett 43:21 idővel. A dobogóra legfelsőbb fokára a Behame.sk csapat állt 37:26 idővel.

 

galantarun2.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.