2023. május 29., 17:31

Létfontosságú füleki győzelem a poprádiak ellen

Több mint 700 néző várta Füleken a poprádiakat egy "hatpontos" mérkőzésen. Bár a vendégek zárták előnyből az első félidőt, a hazaiak fordítani tudtak. Értékes pontot szereztek hazai pályán a losonciak ellen. Az V. ligában mindegyik nógrádi csapat kikapott, míg a VI. ligában ezúttal sem volt teljes forduló, a bussaiak ezúttal is otthon maradtak.

fülek
Fotó: Archív felvétel

A III. liga 28. fordulójában a három nógrádi csapat közül kettő is győzni tudott, míg a losonciak ((Jenčo–Kotora, Püšpöky, Kojnok, Suja, Daško (83. Pipíška), Lichý, Michal Sučák, Hulec, Budáč, Fabian)) 250 néző előtt ezúttal értékes döntetlent harcoltak ki odahaza a listavezető iglóiak ellen. Ez még akkor is igaz, ha az iglóiak a 48. perctől kezdve Etim kiállítása miatt emberhátrányban játszottak (érdekes, hogy sárga lapot nem is osztott ki a mérkőzésen a bíró).

Az iglóiak bajnoki címét a döntetlen ellenére nem igazán veszélyezteti semmi, s ugyan az őket követő héthársiak (Lipany) és varannóiak (Vranov nad Topľou) is győztek, az ötpontos előnyük bőven elegendőnek tűnik az utolsó két forduló előtt. A losonciak bentmaradása viszont még egyáltalán nem biztos, bár ehhez a mögöttük állók teljes feltámadására lenne szükség, ami nem valószínű.

Több mint 700 néző (!) várta Füleken a poprádiakat, a tét ugyanis nem volt csekély, az utolsó helyen álló vendégeknek, – akik az elmúlt két fordulóban megtáltosodni látszottak –, ez volt az utolsó esélyük a felzárkózásra, ahogy a fülekieknek ((Páriš– Kurunci A. (90. Csík), Krstich (59. Šulek), Kurunci K., Köböl, Lovinjuk, Urbancsok,Yusiniu Tangiri (66. Elizeuš), Ciprus, Hornyák, Mbong Ajebe Metuk)) is égetően szükségük volt a három pontra, ha jövőre is a III. ligában szeretnének játszani.

A csapatból ezúttal nem hiányzott a kapus Páriš és Köböl Máté sem, de mind a hazai játékosok, mind a nézők kedvét lehűtötte az északiak 8. percben szerzett gyors gólja. A mérkőzés feszült hangulatban zajlott, Dohál bíró hét sárga lapot is kiosztott. Az egyenlítésre egészen a 65. percig kellett várni, de Metuk gólja meghozta a hazaiak hangulatát, s a nigériai játékos hat perccel később másodszor is bevette Straka kapuját. 

Mivel a poprádiak nem tudtak újítani, így nagy eséllyel búcsúznak majd az idény végén a III. ligától.

A fülekiek az utolsó két fordulóban előbb a felsővízköziek (Svidník) otthonába látogatnak, majd az idényt odahaza, a kálnóiak ellen zárják. Az ellen a Kálnó ellen, amely a hétvégén Sztropkón (Stropkov) játszott, s az idény végére teljesen szétesett keleti csapat ezúttal sem tudta otthon tartani a pontokat. A  gólgazdag mérkőzésen a lelkes kálnóiak kétszer is vezettek, majd a hazaiak 2:2 után megfordították az állást, de a vendégek nem adták fel, egyenlítettek, sőt a 90. percben újfent vezetést szereztek, amire a sztropkóiaknak már nem volt válaszuk. A 4:3-as győzelem azt is jelentette, hogy az utolsó két forduló eredményétől függetlenül a kisváros csapata jövőre is a III. liga résztvevője lehet.

A kiesés elleni harcba beleszólhat még a május 30-ra, keddre halasztott Rimaszombat–Námesztó mérkőzés is, hiszen a vendégek jelenleg az utolsó előtti helyen állnak a táblázaton. Az iglóiak a losonci pontvesztés ellenére 98 ponttal vezetik a tabellát, 5 ponttal előzik meg a héthársiakat, míg 9 ponttal a varannóiakat. A batyiak jelenleg 43 ponttal a hatodik helyen állnak, de ha legyőzik a námesztóiakat, feljönnek a negyedik helyre. A 30 pontos kálnóiak a 11. helyen várják a véghajrát, mögöttük a 26 pontos losonciak és a 25 pontos fülekiek állnak. A giráltiaknak (Giraltovce) 24, a meccshátrányban lévő námesztóiaknak 22, míg az utolsó poprádiaknak 19 pontjuk van. 

Az utolsó két forduló mérkőzéseit egységesen június 3-án ill. 10-én, szombaton rendezik meg 17.00 órai kezdettel. A 29. fordulóban mindhárom csapatunk idegenben lép pályára, a losonciak Bártfára, a fülekiek Felsővízközre, míg a rimaszombatiak Iglóra látogatnak. A 30., utolsó fordulót viszont mindhárom csapatunk hazai pályán zárja, a fülekiek a kálnóiakat, a losonciak a kassai Slávia TU, míg a batyiak a bártfaiakat fogadják.

Fülekkel kapcsolatos hír, hogy a Fortuna Ligában a zsolnaiak a rózsahegyiek 3:1 arányú legyőzésével kiharcolták az indulás jogát az Európai Konferencia Ligában. A csapat alapjátékosa a füleki Bari Krisztián is, aki a rimaszombatiak edzőjének, Bari Jenőnek a fia.

bari
Bari Krisztián
Fotó:  Archív felvétel

Nagyon rossz napot fogtak ki csapataink az V. liga 23. fordulójában, a négy csapat ugyanis pontot sem szerzett, sőt a gólarányuk is elrettentő: 3:15. A legváratlanabb talán a tótgyarmatiak buktája volt hazai pályán a ladomérmindszentiek (Ladomerská Vieska) ellen, gól nélküli első félidő után a vendégek lőttek egy hármast, s ezzel a győzelemmel a tabellán is megelőzték a tótgyarmatiakat. Váratlan vereséget szenvedtek a ragyolciak is, akiknek ezúttal a kapujuk is lyukas volt, s szinte számolatlanul kapták a gólokat Málnapatakon (Málinec).

A hazaiak végül megálltak hat gólnál, s hiába talált be jó szokásához híven ezúttal is Horváth Gábor és Tóth Ferenc, ez csak szépségtapasz volt a kínos eredményen. Ezek után talán már semmi meglepő sincs abban, hogy a két gömöri csapat, az ajnácskőiek és a tornaljaiak is kikaptak idegenben. Előbbiek hiába szereztek Dudek találatával vezetést Gyetván, végül kaptak egy négyest, míg a tornaljaiak a táblázaton előttük álló feketebalogiak otthonában hagyták a pontokat (0:2), ezzel nemcsak saját V. ligás tagságukat veszítve el, hanem szinte kilátástalan helyzetbe hozták az ajnácskőieket is.

Tovább folytatódik viszont a gyilkos harc a bajnoki címért, a forduló szuperrangadóján a fehérkútiak (Príbelce) a mezőközieket (Medzibrod) fogadták.

Az első félidő közepén Kurák megszerezte számukra a vezetést. A 82. perceben a vendégeknek összejött az egyenlítés, de végül mégis a hazaiaké volt az utolsó szó/gól, Kurák ugyanis az utolsó utáni pillanatokban begyötörte a győztes gólt a mezőköziek hálójába, így a hazaiak visszavették a vezetést a táblázaton a mezőköziektől. S mivel a poltáriak Selmecbányán győztek Kulich két góljával, ők is beérték őket. Három fordulóval a vége előtt a fehérkútiak 54 ponttal vezetik a bajnokságot az 51-51 pontos mezőköziek és poltáriak előtt. Vereségük miatt a 38 pontos tótgyarmatiak a hatodik, míg a 36 pontos ragyolciak a hetedik helyre estek vissza, míg a táblázatot

A 24. fordulóban a legnehezebb ellenfél a ragyolciakra vár, akik június negyedikén vasárnap 17.30 órai kezdettel odahaza a listavezető fehérkútiakat fogadják. Tornaljára a tótgyarmatiak, míg Ajnácskőre a málnapatakiak látogatnak. 

A VI. ligában ezúttal sem rendeztek teljes fordulót, a tökutolsó bussaiak ugyanis a listavezető losonctamásiak otthonába se utaztak ki (a losonctamási közönség május 31-én vigasztalódhat, amikor a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzésen 18.00 órától a lukanényeieket fogadja).

A 23. fordulóban egyébként potyogtak a gólok, a lukanényeiek otthon kaptak egy ötöst a nyustyaiaktól, a bozitaiak (Buzitka) 5:2 arányban győztek a nagyrőceiek ellen, 5-5 gól esett Alsósztregován, Óváron és Dacsólámon (Dačov Lom is). Alsósztregovára az ipolybalogiak látogattak, s Orem, Nedeľa, Gyurász és Molnár góljaival 4:1 arányban verték a hazaiakat. A mérkőzés végeredményét alaposan befolyásolta, hogy a 48. percben 2:1 arányú vendégvezetésnél a játékvezető a hazaiak játékosát, Kvandát kiállította.

Óváron is 4:1 arányú eredmény született, de itt a hazaiak örülhettek a tiszolciak ellenében. A hazaiak góljain Kapa, Kováč, Fehér és Kupček osztoztak. Dacsólámon viszont ideges hangulatú mérkőzésen sokkal szorosabb eredmény született.

Skabella ugyan a 26. percben megszerezte a vezetést a jóval esélyesebb ipolynyékieknek, de a lelkes hazaiak még az első félidőben megfordították a mérkőzés állását. A nyékiek Balogh góljával a 73. percben egyenlítettek, s amikor már mindenki elkönyvelte a 2:2-es eredményt, a vendégek Maszárik találatával ismét vezetéshez jutottak, s elvitték mindhárom pontot. Egyoldalú lefolyása volt a csábi bajnokinak, ahol 200 lelkes néző várta a feledieket. Cibuľa a 17. percben szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd a második félidő elején a csábiak 15 perc alatt újabb három gólt (Mudroň, Balla, Jakab) rámoltak be a vendégeknek, s ezzel 60 perc alatt el is dőlt a meccs. 

Az immár két mérkőzéssel adós losonctamásiak így is 58 ponttal vezetik a tabellát a 49 pontos óváriak,a 41 pontos csábiak és a 40-40 pontos felediek és ipolybalogiak előtt. A 38 pontos ipolynyékiek jelenleg a 7. helyen állnak. A lukanényeiek 16 ponttal a 12. helyen állnak, míg a sort továbbra is a még mindig nyeretlen, 2 pontos bussaiak zárják.

A 24. fordulóban, június 4-én vasárnap 17.30 órától az ipéolybalogiak az óváriakat, a felediek a dacsólámiakat, az ipolynyékiek a bozitaiakat, a bussaiak az alsósztregovaiakat fogadják, míg a csábiak Tiszolcra, a lukanényeiek Nagyrőcére utaznak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.