2020. május 19., 08:42

Komáromi százas: instant kerékpártúrára fel!

Innovatív módon, webapplikációval is népszerűsíti a kerékpározást a nemzetközi versenyeket régóra szervező Kovács Kamill, a komáromi PIKO-BIKE kerékpárbolt tulajdonosa és csapata. Az általa kiötlött Komáromi százas instant kerékpártúrát az új kihívásokat kereső bringásoknak szánja, akik a Duna- és Vág menti kerékpárutakon tekerhetnek végig, a 100 kilométeres táv teljesítése után pedig e-mailes oklevelet és egyedi érmet kapnak emlékbe.

Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Facebook

„Sok olyan bringást ismerek, akik újabb kihívásokra vágynak, de mivel leginkább egyedül szeretnek tekerni, elkerülik a kerékpáros tömegrendezvényeket. Ezért elsősorban számukra találtam ki a Komáromi százas elnevezésű instant kerékpártúrát, amelyre a projekt beindítása után az alábbi honlapon kell benevezni, s azután mindegyik regisztrált személy rajtolhat. A csapatunk által megszabott 100 kilométeres táv rajtja és célpontja a Polgár utcai bicikliboltunknál lesz. Onnan a kerékpárúton a Sistag mellett, Karváig, majd onnan Búcs, Bátorkeszi, Madar, Szentpéter, Ógyalla, Ímely, Naszvad felé vezet tovább. Gútánál pedig ismét rá lehet menni a kerékpárútra, amely visszavezet a komáromi boltunkig“ - magyarázta a Ma7.sk-nak Kovács Kamill.

A projekt mielőbbi megvalósulásához, illetve a költségek fedezéséhez bárki hozzájárulhat EZEN.a honlapon.

„A vonatkozó kiadásaink fedezéséhez legalább 3 ezer euróra van szükségünk. Az összeg közel fele már összegyűlt a különféle projekteket segítő honlapon. Abból a programozókat, valamint az érmek, az információs táblák és a QR-kódok árát kell majd kifiztnünk. A rajt- és célpontnál, illetve ez egyes ellenőrző helyeken ugyanis QR-kódok segítségével lesz igazolható a már megtett távolság, valamint az aktuális részidő. Ha egy csapat több tagja egyenként szeretne szerepelni a versenylistán, akkor a kódokat valamennyiüknek egyenként kell leolvastatniuk. Az egész távot teljesítő bringásokat majd az általunk készíttetett ún. befutó éremmel és e-mailes oklevéllel jutalmazzuk“ - fejtette ki.

Hangsúlyozta: a teljes pálya szintideje 6 óra, amely alatt kényelmesen teljesíthető a táv. Mindenki maga választhatja ki az időpontot, amikor azon végig szeretne tekerni.

„A 100 kilométeres pálya teljesítéséhez nem kell más, csak egy kerékpár és egy mobiltelefon. A projekt beindítása után bárki bármikor elindulhat, mégis valamennyi múlt- és jövőbeni indulóval versenybe száll, mert mérjük a szintidőt, s az alapján rangsoroljuk a bringásokat“ - szögezte le az ötletgazda.

Egyúttal a kerékpározás, a helyi kerékpárturizmus és az innovatív ötletek híveit arra kérte, hogy a lehetőségeik szerint támogassák e projekt megvalósulását.

Ha a projektek támogatását célzó, csupán 45 napig élő oldalon összegyűlik a 3 ezer euró, akkor azt megkapjuk, s abból fedezhetjük a költségeinket. Ellenkező esetben az oldal üzemeltetői a kapott támogatásokat visszaküldik az adományozóknak, s nekünk majd más anyagi források után kell néznünk. Mivel már csak 15 napunk van hátra, ezért a bringázás, az innovatív ötletek és a helyi kerékpárturizmus híveit ezúton is adakozásra kérem fel! Remélem, hogy sokan teljesítik majd e kihívást, a határnyitás után a belföldi érdeklődőkön kívül külföldi bringások is. Kezdeményezésünkkel a helyi turizmust, a járásbeli nevezetességeket is népszerűsíteni akarjuk, hiszen akinek bicajozás közben megtetszenek az itteni látnivalók, talán a későbbiekben visszatér a tájainkra“- fogalmazott.

Utolsó kérdésünkre, hogy miért csak szlovák nyelvű az adományok gyűjtését biztosító oldal, így válaszolt: „Ezt az oldalt nem mi készítettük, hanem egy központi pénzügyi oldalról van szó, amelyen csak szlovák szövegek helyezhetők el. Ellenben a saját versenyeinken, így a Komáromi százason is élünk a magyar, szlovák és angol nyelvű tájékoztatás lehetőségével“.

Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.