2019. április 27., 19:36

Jutalmazták a 2018-as év legjobb komáromi sportolóit

A 28. Komáromi Napok keretében április 27-én jutalmazták azokat a sportolókat, akik kimagasló eredményeikkel tavaly leginkább öregbítették a dunaparti város hírnevét.

Év sportolói KN
Galéria
+11 kép a galériában
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A városi sportbizottsághoz beérkezett jelöltek közül idén 9 személy, illetve csapat részesülhetett Az év sportolója megtisztelő címben. Ők jutalmukat a Klapka téri nagyszínpadon a fesztiváközönség előtt vehették át a város vezetőitől, a bizottság tagoktól és több élsportolótól. Az utóbbiak közül Ódor Éva válogatott asztaliteniszezőtől, Gergely István kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázótól, Soós Tibortól, a Komáromi Kajak-kenu Klub elnökétől és Jankovics Tibor volt csehszlovák válogatott kötöttfogású birkózótól.

A díjátadót Bernáth Tamás színművész operett-összeállítása színesítette. Műsorvezetőként rajta kívül közreműködött Drahuša Dobrovičová. Többen az aktuális versenyeik és egyéb halaszthatatlan elfoglaltságaik miatt személyesen nem lehettek jelen az ünnepségen.

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Kik voltak az idei jutalmazottak?

A Delta Klub úszócsapata tavaly történetének legsikeresebb évét élte át. Úszói több jelentős kül- és belföldi találkozón kiválóan képviselték a klubot és a várost. Bekerültek Szlovákia válogatottjába is, illetve 34 szlovák bajnoki, 1 luxemburgi bajnoki helyezést értek el, s az egyes kategóriákban 31 szlovák rekordot állítottak fel.

Carla Scholtz western-lovaglásban az M-Club Briežky színeiben jeleskedett. A Barel race vándorkupa és a 2018-as évi Barel race + Pole Bending Junior győztese. Kétszer időrekordot döntött, a galántai országos viadalon pedig Barel race ifjúsági kategóriában is az élen végzett.

Fekete Erik (Black CrossGym Komárom) a veterán súlyemelők szlovákiai bajnokságán 1. helyet, a súlyemelő Európa-bajnokságon 5., a budapesti CrossfFit - European Masters Throwdown viadalon pedig 15. helyet ért el.

A gyorsasági kajak-kenu Komárom legsikeresebb sportágai közé tartozik. Tavaly a Szlovák Kupát a komáromi Kajak & kenu Klub nyerte meg. Az eredményhirdetésen sokan képviselték a klubot – egészen a 13 évestől a veterán korosztályig, akik az első három helyet szerezték meg.

Kanozsay Máté, a Szlovákiai Kempo Szövetség tagjának tavalyi legnagyobb eredményei a budapesti UWSKF Világbajnokságon a következők voltak: 3. hely a Full contact, -75 kg és ugyancsak 3. hely Grappling (földharc), -75 kg kategóriában.

Szász Miriam, a helyi Delta Klub legifjabb úszólánya. A fiatalabb diáklányok szlovákiai bajnokságán eddig 22 Szlovákia Bajnoka helyezést ért el. Az idősebbek szlovákiai bajnokságán pedig kétszer eljutott a „B“ fináléig, 29-szer 17 versenyszámban döntötte meg az ország 11 éves diáklányainak rekordját és kétszer a 12 éves diáklányok szlovákiai rekordját. Éremgyűjteménye összesítve 84 arany-, 6 ezüst és 6 bronz éremből áll.

Tarr György kajakozó a komáromi gyorsasági kajak-kenuzás növendéke, a rendőrség sportközpontjának versenyzője, Szlovákia sikeres válogatottja. A K4 sportágban ő képviselte Szlovákiát a 4. Olimpiai Játékokon. Ezüstérmes olimpiai dobogós volt 2008-ban Pekingben és 2016-ban Rio de Janeiróban. Négyszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok, többszörös európai és világbajnoki ezüstérmes. Éremgyűjteményéből nem hiányoznak a világversenyeken és a junior bajnokságon megszerzett érmek sem. Erik Vlčekkel együtt közel 20 éve alkotják a hazai K4 alapját. Tavaly a belgrádi Senior EB-n és VB-n, illetve a duisburgi Világkupán több kategóriában 4-6. helyen végzett.

Botek Ádám kajakozó, a komáromi gyorsasági kajak-kenuzás növendéke, a rendőrség sportközpontjának versenyzője, szlovák válogatott. A junior és a 23 év alatti versenyzők plovdivi világbajnokságán K4-ben 500m-en győzött. A K2 seniorok között Gelle Péterrel egy hajóban evez. E kategóriában a duisburgi II. Világkupán K2 500 m-ben 1., K2 1000 m-ben pedig 2. lett.

Robin Pělucha, a Selye János Egyetem Spartak Röplabdaklubján hírnevét játékosként és vezetőedzőként is öregbíti.A legmagasabb edzői képesítéssel rendelkezik, a szlovákiai röplabdasport ikonikus személye. A komáromiaknak az Extraligában 2.,4. és 7. helyet, valamint Szlovák Kupa-győzelmet szerzett. Tavaly javarészt komáromi nevelésű játékosokkal megnyerte az I. ligát, és csapatát felvezette az Extraligába. Nagy szerepe van a fiatal játékosok és az utánpótlás-edzők fejlesztésében.

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Év sportolói KN
Galéria
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.