2019. szeptember 6., 12:20

Jubilál a bátorkeszi labdarúgás, csapatuk a DAC-cal is megmérkőzik

Megalakulásának 100. évfordulóját ünnepli szeptember 15-én az FC Bátorkeszi futballklub. A falunappal párosuló sportesemény csúcspontjaként a helyi focisták négy órától gálamérkőzést játszanak a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub játékosai ellen. Félidőben a község focilegendáit tüntetik majd ki, s egy kiállítás segítségével időutazást is tehetünk a múltba.

FC Bátorkeszi
Fotó: Archív felvétel

„Bátorkeszin nagyon régi hagyománnyal rendelkezik a labdarúgás. Bár idén már a centenáriumát ünnepli a helyi futballklub, vagyis az FC Bátorkeszi, ám fénykorát a XX. század 50-es, 60-as és 70-es éveiben élte. Akkoriban nemcsak Magyarország nagyvárosaiban, hanem a tehetséges focisták a magyarlakta kisebb településeken, így nálunk is nagyon magas szinten művelték a focit. A futballpálya a 70-es évek elejéig a község központjában működött, aztán a falu szélén előbb egy, majd két új pálya létesült - öltözőkkel és kilátóval együtt. Az önkormányzati fennhatóságú futballklub jelenleg 6. ligában játszó felnőtt focicsapattal és diákcsapattal is rendelkezik. Ifjú, aktív elnöke Száraz Tamás, aki szívügyének tartja a tagutánpótlás folyamatos biztosítását” – tájékoztatta portálunkat az öregfiúk csapatát erősítő Pallag György mérnök, a helyi sportélet egyik mozgatórugója.

A rendezvény jövő vasárnap 10 órakor ingyenes családi sportversenyekkel kezdődik, majd 11-es rúgóversennyel folytatódik. Az utóbbira 10-12,45 óra között 1 euróért lehet benevezni.

„Az esemény csúcspontjaként a helyi focisták 16 órától gálamérkőzést játszanak a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub játékosai ellen. Az FC Bátorkeszi 70. születésnapján ugyanez történt, mivel sok felvidéki fociszurkolóhoz hasonlóan mi is nagyon büszkék vagyunk a DAC-ra.

Érdekességként említem, hogy harminc évvel ezelőtt megnyerte a csehszlovák kupát, s a városban olyan kaliberű csapatok játszottak kupameccseket, mint például az FC Bayern München. Tény, hogy manapság már sokkal nehezebb elintézni, hogy egy ilyen színvonalú, profi csapat bemutató mérkőzést tartson valamelyik faluban, de szerencsére, nekünk ez sikerült“ - hívta fel a figyelmet az egésznapos rendezvény fénypontjára.

Hozzáfűzte: a mérkőzés után közös fényképezkedéssel és aláírásosztással egybekötött közönségtalálkozó zajlik majd a DAC 1904 sztárjaival, valamint értékes tomboladíjak találnak gazdára. Természetesen, nyitányként az Ismerős Arcoktól kölcsönzött DAC-himnusz, a Nélküled is felcsendül, hangsúlyozva, hogy mi egy vérből valók vagyunk. „Félidőben pedig a község még élő focilegendáinak, Száraz Bélának és Miholics Zoltánnak a kitüntetésére kerül sor.“

A falunappal összekötött programból nem hiányozhat a gulyás-főzőverseny és a koncertekkel, illetve utcabállal színesített kultúrműsor. Többek között az általam vezetett helyi sakk- és a futballklub csapata is bekapcsolódik a közös főzőcskézésbe. Koncertezik majd a közkedvelt Rockmisszió és a Studio Band zenekar.

Érdemes lesz megtekinteni az alkalmi jubileumi kiállítást is, amelyre több helyi lakos a focival kapcsolatos, féltve őrzött ereklyéit, fotóit is kölcsönözte. Annak összeállításából jelentős részt vállalt a Pro Futuro Villa Kezw Polgári Társulás. Pallag György végül hangsúlyozta: a centenáriumi napra a távolabbról érkező érdeklődőket is szeretettel várják.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.