2022. október 18., 17:07

Horváth Dávid füleki erőemelő világbajnok lett és új európai rekordot állított fel

Fantasztikus sikert ért el a Powerlifting Sport Klub, a füleki FTC erőemelő szakosztálya. Sajko Ferenc és Horváth Dávid is sikeresen szerepelt a Németországban megrendezett WUAP világbajnokságon.

Füleki erőemelők
Fotó: Sajko Ferenc

Mindkét erőember érmes helyezéssel tért haza, egyiküknek sikerült az aranyat megszerezni.

„Horváth Dávid a serdülők kategóriájában, 75 kg-os súlycsoportban indult holthúzásban, én pedig az 50 év fölöttiek kategóriájában, 100 kg-os súlycsoportban. Erre a versenyre készültünk egész évben. Márciusban kezdtük a szezont a szlovák bajnoksággal, júniusban részt vettünk a WUAP Európa bajnokságán, nyártól pedig már a világbajnokságra edzettünk. Az volt a célunk, hogy ide eljussunk és jó eredményeket érjünk el” – avatott be Sajko Ferenc, a Powerlifting Sport Klub FTC erőemelő szakosztályának edzője és vezetője.

És a jó eredmény nem maradt el, sőt, a számításaikat is felülmúlta.

„Dávid megmutatta, hogy tehetséges sportoló, hiszen a 200 kilogrammos teljesítményével új Európa-rekordot állított fel ennél a szövetségnél, aranyérmet nyert és világbajnok lett” – mondta lelkesen az edző, aki szintén dobogós helyen végzett. Fekvenyomásban 172,5 kilogrammos teljesítménnyel bronzérmet szerzett.

Horváth Dávid korábban már a birkózásban is kipróbálta magát, amiben szintén szép sikereket ért el. Négy évig versenyszerűen birkózott, két évig volt szlovák válogatott, ezért nagyon jó alapokkal rendelkezett. Mindkét sportágban rendkívüli tehetségnek számít, ezt igazolják az eredményei is, amelyeket az FTC Birkózó Szakosztályában gyűjtött.

„Sajnos jelenleg nincs megfelelő edzőtársa az ő korosztályából és súlycsoportjából, de próbálom meggyőzni, hogy folytassa a birkózást. Fényes jövő áll előtte mindkét sportágban” – tette hozzá az edző.

A szezon még nem ért véget a füleki erőemelők számára. Készülnek a GPC-szövetség nagyszombati világbajnokságára, és Nyitrán is szeretnének megküzdeni, ahol az újoncok is bemutatkoznak.

forrás: novohradske.sk

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.