2022. május 3., 14:26

Gyorsan megadták magukat a batyiak Füleken

Végre megjött a jó idő, így a szurkolók is újra felfedezték a focipályákat. A III. ligában remekeltek a fülekiek, a losonciak rapszodikus teljesítménnyel rukkoltak elő, míg a rimaszombatiak a jó kezdés után megtorpantak. A IV. ligában megtalálták góllövő cipőjüket az ajnácskőiek, az V. ligában pedig hatalmas csata várható az utolsó fordulókban az első helyért a nagykürtösiek és a ragyolciak között.

fulek-rsz03
Fotó: Juhász Dósa János

A III. ligában gömör-nógrádi rangadó várta a szurkolókat május elsején. Ahogy már megszokhattuk, Füleken, időjárástól függetlenül, mindig tömeg és remek hangulat várja a csapatokat. Nem volt ez másképp most sem, ráadásul végre az időjárás is megemberelte magát. A mintegy 700 néző között szép számmal voltak rimaszombatiak is, még a Sme sportszerkesztője, Bőd Titanilla is a lelátón szurkolt.

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, három,  a közelmúltban elhunyt, egykori füleki játékosra, Gudela Zoltánra, Kalocsai Lászlóra és Žilka Lászlóra emlékeztek.

A Fülek–Rimaszombat összecsapásokat mindig feszült várakozás előzi meg, a mostani meccs külön pikantériáját az adta, hogy a batyiak kispadján az a füleki Bari Jenő ült, aki az őszi összecsapáson (amelyen egyébként 1:0 arányú füleki vendéggyőzelem született) még a fülekieket edzette.

fulek-rsz06
Fotó:  Juhász Dósa János

Barit az ősz végén a csapat gyenge játékára hivatkozva menesztették, s így visszatért a rimaszombati kispadra, akik az ősszel harmatgyenge teljesítményt nyújtottak. A tavaszt viszont ragyogóan indították, s az első négy mérkőzésüket megnyerték. Utána viszont megtorpantak, s bár az első félidőben még a vezetést is megszerezték Juhász Csaba góljával a listavezető alsókubiniak ellen, azok fordítani tudtak (1:3), s elvitték a három pontot Batyiból.

Ha bement volna 1:0-nál az a két nagy helyzet”

– sóhajtották a hazai szurkolók. De tudjuk, a meccseket nem gólhelyzetre játsszák. A fülekiek viszont az előző fordulóban Lazar Knežević mesterhármasával hozták el a három pontot Liptóselmecről (Liptovská Štiavnica), így jó hangulatban, na és 700 nézővel felvértezve várták a derbit, amely nagyon gyorsan eldőlt. Bár az elején a batyiaknak voltak lehetőségeik, de a védelmük maga volt az átjáróház, ráadásul fiatal kapusuk, Gregor Krisztián sem állt a helyzet magaslatán, így Kurunci Arnold két és az ukrán Lovinjuk találatával a 32. percre gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A félidő végén majdnem összejött a negyedik is, de a füleki játékosok előbb a kapust, majd egymást lőtték ki, így újabb füleki gól helyett a batyi kapust kellett kényszerűen lecserélni.

fulek-rsz04
Fotó:  Juhász Dósa János

Ahogy várható volt, a második félidőre a csapatok elunták a mérkőzést, a fülekiek megelégedtek a 3:0-ás eredménnyel, a rimaszombatiak pedig képtelenek voltak még a felzárkózásra is. Csak a szurkolók tartották életben a mérkőzést, aki addig biztatták a kedvenceiket (Még egyet, még egyet!), hogy Lovinjuk „megsajnálta” őket, s ő is megduplázta a találatai számát.

Az elmúlt két fordulóban felemás eredménnyel zártak a losonciak is, akik előbb idegenben 7:1 arányban lemosták a karásznóiakat (Krásno nad Kysucou), majd odahaza 2:0 arányban kikaptak a zsarnócaiaktól (Žarnovica). A karásznói mérkőzésen Mijušković és Mózer is 3-3 találatig jutott.

A 21. forduló után a tabellát 51 ponttal továbbra is az alsókubiniak vezetik, 5 ponttal megelőzve a turócszentmártoniakat és 7 ponttal a rakolciakat (Rakytovce). A losonciak a hatodik helyen állnak 35 ponttal, s egy ponttal előzik meg a fülekieket, míg a rimaszombatiak a20 szerzett ponttal a 13. helyről várják a folytatást.

A következő két forduló során május hetedikén, szombaton a rimaszombatiak 16.30 órától a liptóújváriakat (Liptovský Hrádok) fogadják, a fülekeik még aznap Csacára utaznak, míg másnap a losonciak a liptóselmeciek otthonából próbálják elhozni a pontokat. A 23. fordulóban újabb gömör-nógrádi rangadóra kerül sor, május 14-én, szombaton 17.00 órától a losonciak a rimaszombatiakkal csapnak össze (ősszel 2:2-es eldöntetlen született. A fülekiek másnap a második helyen álló turócszentmártoniakat fogadják.           

A IV. ligában végre megtalálta formáját az ajnácskői együttes, amely két hazai mérkőzésén tíz gólt szerzett, s csak egyet kapott. Előbb 150 néző előtt a feketebalogiakat verték 4:1 arányban, majd 6:0 arányban elpáholták a gyetvaiakat. Ezt a meccset 110 néző látta. A tornaljaiak előbb alig 50 néző előtt balszerencsés mérkőzésen a hajrában kapott öngóllal 2:1 arányban kikaptak a mezőköziektől (Medzibrod), majd 250 néző előtt Tótpelsőcön (Pliešovce) játszottak ugyancsak változatos mérkőzést. A hazaiak a 17. percben Michal Vronský góljával megszerezték a vezetést, de Balog Zsolt két találatával a tornaljaiak még a félidőben fordítani tudtak. Végül a hazaiak egyenlítő góljára a  mérkőzés utolsó percéig kellett várni, amikor Vronský is duplázott. A tótgyarmatiak hazai, fehérkútiak (Príbelce) elleni meccse elmaradt, azt május 25-ére halasztották), majd a listavezető selmecbányaiakt fogadták.

Koncz Richárd ugyan a 28. percben megszerezte a hazaiaknak a vezetést, de az újonc a második félidőben fordítani tudott, megerősítve ezzel vezető helyét a tabellán.

A 44 pontos selmecieket hat ponttal lemaradva az erdőbádonyiak (Badín) követeik, míg a harmadik helyen a poltáriak állnak 34 ponttal. Őket 33 ponttal követik az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott tótgyarmatiak, míg az ajnácskőiek most szerzett hat pontjuknak köszönhetően 23 ponttal a nyolcadikok. A déli régió leggyengébb csapata jelenleg a tornaljai alakulat, amely 21  pontot gyűjtött, ami a 11. helyre elegendő.

 A következő 20. fordulóban a tornaljaiak a második erdőbádonyiakat fogadják, míg a tótgyarmatiak Zólyomba, az ajnácskőiek pedig a fehérkútiak otthonába látogatnak. A 21. fordulóban, május 15-én, 17.00 órai kezdettel Ajnácskőre a listavezető selmecbányaiak érkeznek, míg Tornaljára a harmadik helyezett poltáriak. A tótgyarmatiak viszont a garamsálfalviak (Šalková) otthonában próbálkoznak majd a pontszerzéssel.

Az V. ligában paradox módon a ragyolciak úgy veszítették el listavezető helyüket, hogy mindkét mérkőzésüket megnyerték, sőt a két meccsen 9 gólt vágtak. Ennek oka az, hogy a nagykürtösiek abszolválták egy elmaradt mérkőzésüket is. A ragyolciak előbb Bozitán vették el a helyiek kedvét a focitól (0:9), Spodniak egymaga négy góllal járult hozzá a kivégzéshez. Egy héttel később odahaza a nyustyaiakat rendezték le 3:1 arányban.

A nagykürtösiek Csábra is ellátogattak, ahol Ádám Patrik mesterhármasával (1:3) vitték el a három pontot. A csábiak mellett az óváriak és az ipolybalogiak sem remekeltek az előző két találkozójukon, mindössze egy-egy pontot gyűjtöttek össze.

Náluk rosszabbul már csak a nagybalogiak jártak, akik annak is örülhettek, hogy legalább ki tudtak állni a nagyrőceiek elleni hazai és a felediek elleni idegenbeli mérkőzésre. Egyéb öröm nem akadt a számukra, hisz előbbi meccsen három, az utóbbin kilenc gólt inkasszáltak. 

nagybalog-nagyroce1
Fotó:  Virsinszky Tamás

A hazaiak csatára, Zibrin négy góllal köszönt be a lesérült Csízi Zoltánt helyettesítő Danyi Norbert kapujába. A nagybalogiaknak már az is megváltás lenne, ha be tudnák fejezni az évadot. Jól sikerült az elmúlt két forduló az ipolynyékieknek, akik előbb a losonctamásiakat (4:2), majd a tiszolciakat (3:1) rendezték le egy félidő alatt.

A táblázat élén 50 ponttal a nagykürtösiek állnak, egy ponttal megelőzve a ragyolciakat. A felediek messze tőlük lemaradva, 33 ponttal a harmadikok, a negyedik helyen az óváriak állnak 32 ponttal, míg az ipolynyékiek az ötödikek 28 ponttal.

A 20. fordulóban a listavezető Nyustyára, míg a ragyolciak Nagybalogra utaznak. A felediek Óváron, az ipolynyékiek Apátújfalun, az ipolybalogiak Bozitán próbálnak pontokat szerezni, a csábiak pedig a losonctamásiakat fogadják. A 21. fordulóban a nagybalogiak utaznak a nagykürtösiekhez, a ragyolciak viszont az óváriakat fogadják. Izgalmas mérkőzésre van kilátás Feleden és Ipolynyéken, előbbiek a nagyrőceieket, utóbbiak a csábiakat látják vendégül, míg Ipolybalogon a nyustyaiak vendégeskednek majd.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.