2022. május 28., 18:28

Ferencz Adrián lett a Füleki Cross abszolút győztese - KÉPEKKEL

Kétségkívül az egyik legkedveltebb füleki sportesemény a minden kor- és teljesítménycsoport számára rendezett Füleki Cross nevű amatőr futóverseny. Idén két év kihagyás után immár 13. alkalommal valósult meg a rendezvény.

Füleki Cross
Fotó: Illés Zoltán

Az utolsó májusi hétvége a futóknak kedvezett Füleken. Az FTC sportpályáról rajtolt a verseny, melynek két kiemelt útvonala volt, az egyik 3 km a másik 11 km hosszú. A legifjabb nevezőket 6-8, illetve a 9-11 éves kor között 400 méter hosszú szakasz várta, a 12-15 éves kor közöttiek pedig 800 méteres szakaszon versenyezhettek.

A délelőtt folyamán összesen 108 gyermek állt a rajthoz, a 3 km-es távon tizenkilencen, a 11 km-es távon pedig tizennyolcan indultak.

Füleki Cross
Fotó:  Illés Zoltán

Szvorák Lilla portálunknak elmondta, örül annak, hogy idén már nem virtuálisan, hanem személyesen is részt vehetett a megmérettetésen.

Kimondottan nem készültem a versenyre, viszont hetente több alkalommal is futok rövidebb távokat, 5-6 kilométert. Úgyhogy a 11 km egyszerre picikét sok volt, és a felénél volt egy hosszabb emelkedő, ami eléggé kivette az erőmet, de viszonylag hamar túltettem magam rajta, és sikerült célba érni”

– nyilatkozta.

Füleki Cross
Fotó:  Nagy Andrea

A verseny abszolút győztese Ferencz Adrián lett, aki a 11 km-es szakaszt 47 perc 30 másodperc alatt teljesítette. A női versenyt pedig Beňo Adriana nyerte, aki 1 óra 10 perc alatt teljesítette ugyanezt a távot.

„A terep szuper volt, az időjárás is kedvezett, úgyhogy remek verseny van mögöttünk”- mondta Adrián.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.